Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Hlíva na jehle

0.0
Hlíva na jehle

Potřebné ingredience

1 balení hlívy ústřičné - kuřecí prsní řízky nebo salám vcelku (šunka, šunkový, junior,...) - čerstvá paprika - cihla - 2 syrová vejce - cca půl hrníčku hladké mouky - olej - sůl - pepř - grilovací koření. A špejle/jehly na špízy... :o)

Postup přípravy

Hlívu povaříme ve vodě, dokud nezměkne. Pokud vodu osolíme, později nemusíme hlívu samostatně solit.
Kuřecí prsní řízky nakrájíme na větší kostky, tak, aby se daly dobře napíchnout na špejli a nepadaly. Dáme si je do mísy a přidáme koření dle chuti - já dala sůl, maliličko pepře, grilovací koření. Přidáme trochu oleje a promícháme. Zprudka osmahneme na pánvi na oleji, stačí chvilka, kuřecí je hned... Dáme si stranou, aby vychladlo.
Měkkou hlívu si pokrájíme na větší kousky, pokud jsme nesolili vodu, ve které se vařila, tak ji můžeme posolit, příp.i popepřit, kdo co má rád...
Na větší kostky nakrájíme také čerstvou papriku - já měla zrovna jen oranžovou, dá se použít samozřejmě jakákoliv (příp.i jiná zelenina)...
Stejně tak pokrájíme i cihlu.
Vše postupně napichujeme na jehlu/špejli, dle libosti, já dávala cihlu, papriku, hlívu a maso. Nakonec jsem dala zase cihlu, ale je úplně jedno, jak to poskládáte... ,o)

Když máme připravené špízy, z vajec a hl.mouky uděláme těstíčko a špízy v něm obalíme. Těstíčko by mělo být trochu hustší, aby moc rychle neokapalo. Já měla 2 vejce a cca půl hrnku mouky, ale příště dám asi víc, aby se to lépe obalovalo... Pomáhala jsem si lžící, tou jsem na špíz těstíčko "patlala", protože jsem ho neměla tolik, aby se v něm namočil celý špíz... :)

Obalené špízy rovnou dáváme na rozpálený olej na pánvi a rychle opečeme ze všech stran do zlatova. Otáčíme podle potřeby, jak se osmahne špíz s těstíčkem... Není dobré tam špíz nechávat moc dlouho, protože cihla se potom roztéká...

Podáváme s bramborovou kaší, příp.bramborami, kdo má rád, tak třeba se zeleninovou oblohou nebo salátem... ,o)

Originální recept mám ze své kuchařky - "Kuchařka jednoduché večeře" a tam je tedy jednodušší varianta - hlíva, sýr a salám. Na špíz se dá dát ale v podst.cokoliv, co kdo rád....... :o)

Celkem jsem měla 6ks špízů (měla jsem ale asi o 5cm kratší špejle - nevešly se mi jinak do pekáčku), kuř.masa jsem na to použila asi 2 plátky a papriku jednu (větší). No a hlívu jsem spotřebovala celé to balení, ona se vařením trochu smrskne.....:o), tak jsem dávala potom třeba 2 kousky k sobě... :)

Fotek víc nemám, napadlo mě, že sem recept vložím až když jsem měla špízy na pekáčku... :)
A co se týká naaranžování na talíři, tak už se mi nechtělo s tím moc vymýšlet, měla jsem hrozný hlad a ještě větší chuť, tak jsem nechtěla moc čekat..... :D (A teď funím... :D)

Smažení v pekáčku...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Pesinka 17. 4. 2012, 10:57
Vyzkoušíme,vypadá to velmi žravě a hlívu můžeme (Y) :-)
ajkanem 17. 4. 2012, 10:28
Díky... :-$ Mňam to nejen vypadá.......................... :-)
Marci75 14. 4. 2012, 21:12
to vypadá mňam , určitě vyzkouším (F)
latramvai 14. 4. 2012, 20:49
(Y) (Y) |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie