Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 34 návštěvníků)

Bublanina jako dech

0.0
Bublanina jako dech

Potřebné ingredience

4 vejce, 300 g cukru, 8 a 1/2 lžíce vody, 8 lžic oleje, 300 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva

Postup přípravy

Žloutky, cukr, vodu a olej vyšleháme el. šlehačem - aspoň 5-10 min!!! Poté již ručně přidáme mouku smíchanou s kypř. práškem a nakonec lehce vmícháme ušlehané bílky.
Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče a hustě pokryjeme ovocem (nejlépe čestvým, možno i kompotovaným třeba před zimu). Ovocem opravdu nešetřit!
Vložíme do předehřáté trouby a zvolna upečeme (při cca 170 °C) - pečeme pomalu, aby se šťáva z ovoce nepřipekla.
Vychládlou bublaninu můžeme dle chuti pocukrovat.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

saxana82 6. 6. 2011, 20:21
no vypada moc dobře i bych ji upekla jen me mrzi že jste nenapsala jaky cukr a jestli ta voda studena nebo vlažna :-( takže jdu hledat radsi jiny nez bych tuto spackala Marus :´(
Lukrato 14. 6. 2007, 11:31
Tedáááááááá !!!!! Lucinko, před chvílí jsem bublaninku vytáhla z trouby, nechala jsem ji chladnout asi jen 10 minut - dýl jsem to nevydržela.....NO NEMÁM SLOV !!!!! Takhle dobrou bublaninu jsem v životě nejedla !!!!! (Y) (Y) (Y) Do těsta jsem ještě nastrouhala citrónovou kůru a maloučko osolila ( já všechna těsta trošičku solím ) Dala jsem vypeckované třešně a protože jsem neměla moučkový cukr, jenom od včerejších ovocných knedlíků mi zbylo trochu skořicového, posítkovala jsem buchtu tím. No jsem z toho úplně vedle, asi sežeru celej plech sama a za chvíli budu míchat nový těsto !!!! FAKT BÁÁÁÁÁJEČNÁ !!!!! Moc díky za recept !!!! Jinou už nikdy víc dělat nebudu !!!! (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (F) (F) (F) (L)
Romusa 31. 5. 2007, 21:25
Dobrý den Lucko, dnes jsem vyzkoušela Váš recept bublaniny.Při pečení byla krásně nadýchaná a teď jak chladne,tak se mi úplně propadla Poradíte kde se stala chyba? Pekla jsem jí na 170 st. cca 30-35min.
Katy9 10. 5. 2007, 15:18
jen se zeptám, cukr dáváte moučkový či krupici a tu vodu vlažnou nebo studenou???díky moc Katka
nasebatole 10. 5. 2007, 13:52
Tak mě už se v troubě také peče a když jí vidím jak se krásně zvedá,hned bych se do ní pustila.Konečně se můžu pochlubit mámě,že já umím bublaninu a ona ne :-D :-D :-D
jahean 4. 8. 2006, 19:36
Taky přidávám pochvalu téhle bublanině, udělala jsem meruňkovou, je jednoduchá a opravdu výborná.
bohdana 4. 8. 2006, 7:29
Dobrý den, tak jsem bublaninu včera večer taky spáchala a už si na ní pochutnávají i kolegyňky z práce. Opravdu super a JAKO DECH! Receptů na bublaniny mám několik,ale jinou už dělat nebudu, jen tu Vaši, je nejlepší. :-P Bohdana
pet 6. 9. 2006, 12:07
@bohdana jaké ovoce dáváte jako nejlepší? Může být rybíz nebo mražené jahody? Obalujete je ještě např, v cukru aby se to nepropadlo?
luciasanta 4. 8. 2006, 12:22
@bohdana Bohdanko, díky za pochvalu - taky jsem dělávala spoustu bublanin, ale po objevení tohoto receptu už jsem jí zůstala věrná - já mám z dětství zafixováno, že bublanina má být JAKO DECH ;-) Lucka
GORBY 3. 8. 2006, 9:04
DOBRÝ DEN, BUBLANINU JSEM DĚLALA PŘED 3 DYN A VČERA V NOCI JSEM JÍ PRO VELKÝ ÚSPĚCH PEKLA ZNOVA. MANŽEL POSNÍDAL PŮLKU PLECHU A MOC SI BUBLANINU POCHVALUJE. JE OPRAVDU KRÁSNĚ NADÝCHANÁ A MOC DOBRÁ! (Y) RADKA

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie