Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Dušená vepřová roláda s paprikovou omáčkou

0.0
Dušená vepřová roláda s paprikovou omáčkou

Potřebné ingredience

Suroviny: 800 g vepřové kýty, 1 balíček šunkové pěny, 100-150 g tvrdého sýru, 50-100 g anglické slaniny vcelku, 2 cibule, pórek na celou šířku roládového plátu, 1 lahůdkovou cibulku, 1 masox-nemusí být, zázvor, petrželka, hladká mouka na zahuštění, 1 papriku, sádlo na opečení rolády, sůl.

Postup přípravy

Postup
Kýtu si seřízneme na roládu, naklepeme, osolíme, posypeme zázvorem a celý plát natřeme šunkovou pěnou a tu ještě posypeme nakrájenou petrželkou a polovinou nastrouhaného sýra. Do středu naplníme petrželkou, pórek nařízneme na poloviny mezi ně dáme lahůdkovou cibulku řízlou napůl, navrch větší kus anglické slaniny. Zarolijeme a buď ovážeme nití, nebo použijeme kovové jehly. Na sádle si osmažíme cibulku nadrobno, necháme jí mírně osmažit, dáme na ní roládu a opečeme jí ze všech stran, mírně zalijeme a necháme dusit. Asi po půl hodině dáme k roládě papriku, nakrájenou na malé kousky, přidáme masox, dolijeme vodu a dusíme dál, až jsou suroviny měké. Nakonec dáme do trochu vody mouku, rozšleháme a zalijeme vývar, promícháme, dosolíme(můžeme si roládu na zahušťování vyndat). Necháme chvíli povařit a roládu nakrájíme.

Poznámka
Koukla jsem do lednice, co mi nabídne a co použiji a myšlenka byla v hlavě a chutnalo! Podávala jsem s bramborem, ale může být téměř každá příloha.DĚKUJI BIBINCE

JE JÍ PLNO

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie