Zobrazit přihlášovací formulář

Inzerát, který se pokoušíte rezervovat nebyl nalezen.

Inzerát, který se pokoušíte rezervovat nebyl nalezen.

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

Vepřová plec se špenátovou omáčkou

0.0
Vepřová plec se špenátovou omáčkou

Potřebné ingredience

500g vepřové plece-libové,1 cibule, olej, sůl, pepř asi 6 stroužků česneku,1 šlehačka ( 200 ml),masový vývar ( nemáme-li tak vývar z kostky),200 g mraženého listového špenátu, 1 lžíce hladké mouky.

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na silnější plátky, osolíme ho a opepříme.
V kastrolu ( nebo v papiňáku) si na oleji osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme plátky masa a opečeme . Přidáme 4 stroužky česneku pokrájeného na plátky.
Potom zalijeme masovým vývarem a dusíme do měkka.
Když máme maso měkké, přidáme kostky špenátu a další česnek -tentokrát utřený a dusíme dokud se špenát nerozmrazí.
Pak přilijeme polovinu šlehačky a v druhé polovině rozmícháme 1 lžíci hladké mouky-touto záklechtkou omáčku zahustíme. Necháme pořádně provařit.
Tato dobrota nejlépe chutná s bramborovým knedlíkem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

nekup to 11. 4. 2016, 21:28
Tak toto musím vyzkoušet (F)
Zrušený účet 5. 2. 2016, 15:59
vypadá to pěkně, miluju špenát, ráda vyzkouším, děkuji (L) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie