(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
Vepřová plec se špenátovou omáčkou

Potřebné ingredience
500g vepřové plece-libové,1 cibule, olej, sůl, pepř asi 6 stroužků česneku,1 šlehačka ( 200 ml),masový vývar ( nemáme-li tak vývar z kostky),200 g mraženého listového špenátu, 1 lžíce hladké mouky.
Postup přípravy
Maso si nakrájíme na silnější plátky, osolíme ho a opepříme.
V kastrolu ( nebo v papiňáku) si na oleji osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme plátky masa a opečeme . Přidáme 4 stroužky česneku pokrájeného na plátky.
Potom zalijeme masovým vývarem a dusíme do měkka.
Když máme maso měkké, přidáme kostky špenátu a další česnek -tentokrát utřený a dusíme dokud se špenát nerozmrazí.
Pak přilijeme polovinu šlehačky a v druhé polovině rozmícháme 1 lžíci hladké mouky-touto záklechtkou omáčku zahustíme. Necháme pořádně provařit.
Tato dobrota nejlépe chutná s bramborovým knedlíkem.
V kastrolu ( nebo v papiňáku) si na oleji osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme plátky masa a opečeme . Přidáme 4 stroužky česneku pokrájeného na plátky.
Potom zalijeme masovým vývarem a dusíme do měkka.
Když máme maso měkké, přidáme kostky špenátu a další česnek -tentokrát utřený a dusíme dokud se špenát nerozmrazí.
Pak přilijeme polovinu šlehačky a v druhé polovině rozmícháme 1 lžíci hladké mouky-touto záklechtkou omáčku zahustíme. Necháme pořádně provařit.
Tato dobrota nejlépe chutná s bramborovým knedlíkem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
nekup to
(upraveno)
11. 4. 2016, 21:28
Tak toto musím vyzkoušet

nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
5. 2. 2016, 15:59
vypadá to pěkně, miluju špenát, ráda vyzkouším, děkuji


nahlásit