Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 23 návštěvníků)

Perníková - podle p. Řezníčkové, profes. perníkářky

0.0
Perníková - podle p. Řezníčkové, profes. perníkářky

Potřebné ingredience

650 g hladké mouky, 240 g moučkového cukru, 4 celá vejce, 100 g medu, 50 g tuku (nejlépe Omega), 1 polévkovou lžíci skořice a 1 polévkovou lžíci směsi koření do perníku ( anýz, hřebíček, badyán, fenykl, nové koření - prodává se již hotová směs ), lžička jedlé sody, 2 až 3 lžíce kakaa, chcete-li tmavší těsto. Nedávat žádný kypřící prášek do perníku !!!! Poleva: 1 bílek, 150 až 200 g moučkového cukru, citrónová šťáva.

Postup přípravy

Sypké ingredience prosejte na vál, přidejte vejce, rozehřátý tuk s medem a postupně přisypávejte mouku. Pracujte od středu ke kraji. Dobře vypracované těsto musí být tužší, ale pěkně hladké. Vválíme placku asi 3-4 mm silnou. Na chaloupku podle šablony vyřežte díly a plechovými vykrajovačkami utvořené kousky pečte při 180 °C - 8-10 min. Perníčky určené ke zdobení polevou potřete ještě za horka ihned po vytažení z trouby rozšlehaným celým vejcem. Chcete-li je mít k jídlu, nechte je odpočinout přinejmenším do dalšího dne v přikryté nádobě nebo v sáčku, aby byly pěkně vláčné.
Poleva: Cukr v první řadě prosávejte několikrát přes jemné sítko. Polevu pak vymíchejte ručně doběla, musí být pěkně hustá.

ŠABLONA + NÁVOD na lepení a zdobení najdete u mě v návodech !!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

vlasticka01 22. 11. 2011, 19:46
|:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
žabada 9. 11. 2011, 7:03
(Y) (Y) (Y) je krásnáááá a bezva návod :-) díky Stáni (L)
sburicova 27. 11. 2011, 21:42
@žabada .
sburicova 20. 11. 2011, 21:53
@žabada kdyby byly dotazy, tak klidně písni Zdeni (L)
sburicova (upraveno) 13. 11. 2011, 16:09
@žabada (L) děkuju Zdeni a není zač, snad se bude návod hodit (L) (L) (F)
sburicova 8. 11. 2011, 21:47

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie