Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Perníčky od slečny z fary

0.0
Perníčky od slečny z fary

Potřebné ingredience

75dkg hl.mouky, 30dkg moučkového cukru, 20dkg medu, 3celá vejce, lžička 10g sody, lžíce tuku hera, lžíce vody, koření do perníku, na zdobení rozpůlené , v horké vodě napařené a oloupané mandle

Postup přípravy

V hrnci rozpusťte lžíci tuku Hera, lžíci vody a přilijte med. Směs pak nalijte do mouky, přidejte cukr, vejce, koření a sodu a vše zpracujte v hladké těsto. Poté je odložte do chladu a nechte odpočívat. Perníčky z něj můžete vykrajovat nejdříve za 24hodin, ale ještě lépe když těsto necháte odpočinout týden či měsíc. Čím déle bude odpočívat tím lépe. Vykrájené těsto nezapomeňte potřít rozšlehaným celým vejcem a nalepte na něj rozpůlené mandle a dejte péct. Pokud budete chtít perníčky zdobit polevou, je nutné potřít je až v polovině pečení vajíčkem rozšlehaným v trošce vody.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

babča.alča 28. 11. 2008, 9:04
Dobrý den . Chci poděkovát za recept jsou skvěly a opravdu měky už několík receptu jsem vyskoušela ale vysledek stejny ani do března nezměkly ,a tyto supr jak chutově tak měkosti už jiný nechci děkují za recept. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (flower) (flower) (flower) (pernicek)
Paťulík 1. 12. 2008, 10:08
@babča.alča Jsem moc ráda že Vám (pernicek) chutnají......já už také jiné nedělám (L)
Suezie 3. 11. 2008, 21:21
Tak ještě chvíli počkat, pak zadělat těsto a jen čekat na předvánoční čas. Mám dotaz - tvrdnou jako každý perník, takže potřebujou být upečené dříve před Vánocemi *-)?
Paťulík 4. 11. 2008, 14:29
@Suezie Perníčky na obrázku jsou dělané už loni. Na těsto je nejlepší čas, já už mám udělané a dané do ledničky. A co se týče tvrdnutí, já jsem je dala po upečení do krabice uzavřené a do chladu, do vánoc se krásně rozleželi....zhruba ty tři až čtyři týdny před jsem je dělala. A ty co jsme dávali na stromeček, ty jsme nechali jen tak venku. Snad jsem Vám trošku poradila, nám moc chutnají a hlavně s tím těstem se dobře pracuje a já nejsem šikovná na zdobení, tak tohle mě ale bavilo (Y)
Suezie 6. 11. 2008, 18:28
@Paťulík Děkuji za odpověď, tak se začnem chystat (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie