(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
VÁNOČNÍ HŮLKY
Potřebné ingredience
20 dkg máslového tuku, 15 dkg cukru krupice, 2 lžičky vanilkového extraktu, 1 vejce, 30 dkg hladké mouky
Postup přípravy
Tuk, cukr a vejce vyšlehat do pěny. Přidat extrakt a mouku. Vypracovat těsto a polovinu obarvit. Já volím červenou. Zabalit do folie a nechat 30 minut vychladit. Pak rozdělit těsto na stejné kousky a vyvalovat válečky. Pak vždy dva (červený a bílý) sválet k sobě. Odkrojit cca stejně dlouhé kousky a jeden konec zatočit. Trouba vyhřáta na 180 stupňů a péci cca 8 min.
letošní húlky, dělal jsem je menší a taky se vyvedly
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
viktorie48
(upraveno)
24. 11. 2012, 9:24
Dobrý den, chci se zeptat jak dlouho před Vánoci můžu hůlky péct?jako běžné cukruví?nebo těsně před Vánoci?Děkuji
Lucijanka
(upraveno)
2. 12. 2011, 8:58
Dobrý den, ten vanilkový extrakt to je vanilkové aroma? Předem děkuji za odpověď
kokšoza
(upraveno)
2. 12. 2011, 11:10
@Lucijanka
originál recept mám od amerických přátel a ti tam dávají opravdu nějaký silný koncentrát vanilky, ale já to taky šidím trestí a jsou výborné. Možná v nějakém větším městě je speciální obchůdek na tokové potraviny, ale my jsme akorát větší dědina. Jinak na netu k objednání zde extrakt a mají i sirup http://www.pravavanilka.cz/vanilkovy-extrakt-a-sirup-c-5.html?zenid=2e8664e4fe86b15dd7353dede3f6db24