Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Kuřecí směs na bramboráku

0.0
Kuřecí směs na bramboráku

Potřebné ingredience

Masová směs: 600 g kuřecích řízků 1 vejce 1 cibuli 1 pórek 1 lžíci solamylu víno sojovou omáčku sterilovanou papriku sůl glutasol olej Bramboráky: 800 g brambor 3 lžíce mouky 2 vejce sůl kmín majoránka 2 stroužky česneku olej

Postup přípravy

Na každou porci je třeba udělat jeden větší bramborák. Brambory oloupeme a nastrouháme, přidáme mouku, koření, vajíčka a prolisovaný česnek. Promícháme a děláme bramboráky jeden za druhým na lehce pomaštěné pánvi. Hotové si odkládáme a snažíme se je uchovat teplé. Na kuřecí směs si nejprve pokrájejte kuřecí maso na tenké nudličky, osolte jej, smíchejte s máčeným škrobem a syrovým vejcem a nechte chvíli odležet v chladnu. Poté opečte na pánvi na rozpáleném oleji do zlatova (pozor, olejem raději šetřit!), přidejte krájenou cibuli, pórek a kapii a krátce poduste.Ke konci přidejte víno, sojovou omáčku a glutasol, vše dobře promíchejte a ještě trochu prohřejte. Podle chuti můžete i přisolit. Hotovou masovou směs upravíte na bramborák. Salátová příloha a chlazené pivo není jistě na závadu. ?

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie