Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 35 návštěvníků)

Švestky plněné ořechovo-rumovou náplní

0.0
Švestky plněné ořechovo-rumovou náplní

Potřebné ingredience

150 g cukru moučka, 1 bílek, 2 lžíce citronové šťávy, vanilkový cukr, 150 g mletých ořechů, lžíce rumu, asi 500 g sušených švestek (podle velikosti je to asi 95 švestek) + čokoládová poleva na obalování.

Postup přípravy

Kromě švestek všechny přísady smícháme. Směsí plníme švestky. Plním opakem malé lžičky. Nejlepší je, když máte větší švestky, které jdou krásně otevřít a netrhají se. Pokud se trhají, slepím směsí dvě švestky k sobě. Švestku si vždy lžičkou otevřu celou a tak naplním. Je to pracné, ale výsledek za to stojí. Nelekněte se, že to nevypadá vábně, jak to obalíte v čokoládě, bude to určitě vypadat dobře:) Před obalením v polevě švestky napíchám na párátka, aby se líp obalovaly. Čokoládu dělám hustší (více čokolády než Hery) a kápnu do ní menší lžičku oleje, aby měla lepší barvu.Nebo dělám čokoládovou polevu stejnou jako mám uvedenou v receptu na čokoládové sušenky nebo taky z ledových kaštanů. Můžete švestku nakonec ozdobit kouskem mandle. Pak to dám ztuhnout do chladna. Švestky musím dělat z dvojité dávky, protože se vždy sní jako první a musíme je dát celé rodině:)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

P.A.V.L.A 2. 12. 2017, 20:07
(Y)
Paluna 3. 2. 2013, 1:03
Výborný, i když trošku patlací ,-) ,-) , receptík... Dělala jsem jako novinku na Vánoce a moc chutnalo...Děkuji (hello) (hello) (hello)
tajpa 3. 2. 2013, 19:51
@Paluna Děkuju (F) Je to patlací, ale my každé vánoce musíme dělat z dvojnásobné dávky, protože je nám všichni rozeberou ,-)
lonik 11. 12. 2011, 14:15
(Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie