Zobrazit přihlášovací formulář

Nápoje, drinky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 50 návštěvníků)

***Vaječný koňak - levný, dobrý, rychlý***

0.0
***Vaječný koňak - levný, dobrý, rychlý***

Potřebné ingredience

1,5 l plnotučného mléka 1,5 vanilkového pudinku 50 dkg cukru (dávám méně) 7 žloutků 1 vanil. cukr dle chuti rum u nás cca 0,5 l Vše dáme do nejlépe do „pískáče“, prostě nepřipálit a vařit. Za občasného míchání schladit, vlít rum a přes cedítko plnit do lahví.

Postup přípravy

Mléko, pudink, cukr a žloutky dáme do nejlépe do „pískáče“ (hrnec s dvojím dnem nebo vodní lázeň nebo pořádně míchat), prostě nepřipálit a vařit. Za občasného míchání schladit, vlít rum a přes cedítko plnit do lahví. \\\\\\\
\\\\\\\
Letošní vánošní dávku jsme ještě nedělali, chystám se po neděli, popř. dodám foto.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Raguella 28. 12. 2017, 17:19
Dobrý den,dnes jsem rodince zhotovila vaječnák podle Vašeho receptíku a mohu jen chválit.Vařila jsem nad párou a krásně mi ho zhoustlo a hlavně jsem se nemusela bát,že by se to připálilo.Dala jsem tedy daleko méně cukru,jelikož s 50dkg.by to muselo být hrozné lepidlo a rumu jsem dala podle naší chuti,takže se mi krásně povedl a děkuji za bezva receptík,jelikož ze salka to je také hrozně moc sladké,tak jsem moc ráda vyzkoušela ten Váš receptík. :-) (Y) (clamp) Krásné (pohoda) dny. (hello) (L) (silvestr)
laskonka333 29. 12. 2012, 15:11
(sampus) (sampus) (sampus)
Ronasek 29. 12. 2012, 14:23
No tedy Miru, vaječňáček děláme již několik let, ale letos jsem chtěla zkusit dle jiné receptury a ten Váš je (L) (L) (L). Je (Y) (Y) (Y) a myslím, že bude novým "FAVORITEM" :-) :-) :-)- "mňamina". Díky za receptík a krásný NOVÝ ROK (silvestr2) (novy rok) (silvestr2) Pat se Sárinkou (X)
andilek34 26. 12. 2011, 15:23
Dobrý den,musím říci,že je moc výborný,dnes ho dělám po druhé a rodina si ho nemůže vynachválit.
KattyV 20. 12. 2011, 17:05
Zítra se na to chystám, tak to snad nepřipálím ,-)
minulka13 21. 12. 2011, 21:27
@KattyV Dodáno foto letošní várky, 4 půllitrové lahve jsou z jedné dávky, tedy 1,5 l mléka, já dělala ze dvou litrů, dokonce jsem ten zbylý půllitr dělala s fruktozou jako DIA :-D
lidare 18. 12. 2011, 17:17
(Y)taky zkusím bezva tip (clamp)
helička 18. 12. 2011, 0:23
Super, vyzkouším. A jak dlouho vařit? (L)
minulka13 18. 12. 2011, 13:45
@helička Dlouho ne, povařit ten pudink a žloutky, cca 2 minutky, to poznáte, zhoustne to a pak ochutnávám, abych necítila škrob.
barbara69 17. 12. 2011, 22:27
(Y) Tento recept jsem přímo hledala, aby se tam nemuselo dávat drahé salko |:o) Nad tím pudinkem jsem celou dobu přemýšlela, že by to mělo jít tím zahustit a ejhle, on už je takový recept na světe :-) Řekla bych, že je tento likér ještě lepší než ze salka, není to takové lepidlo (clamp)
minulka13 17. 12. 2011, 23:48
@barbara69 Jsem moc ráda, že jsem Vám udělala radost, tento recept se u nás doma dělával vždy, naši dělali dětskou a dospěláckoku verzi, ale vždy s pudinku, přiznávám ze salka jsem ho nikdy ani neochutnala. Takto mám hned 4 flašky a nezbývá (jezisek)
barbara69 18. 12. 2011, 15:57
@minulka13 Ten ze salka dělá tchýně a je to sice jiná chuť(taky dobrota), ale nemůžu říct, že lepší :-) Ale především je tam velký rozdíl ve výrobní ceně. Na toto množství by jedno salko určitě nestačilo. Navíc jsem teď koukala, že stojí salko 40Kč když není zrovna v akci ,-) Takže děkuji a přeji hezké svátky (andel)
minulka13 18. 12. 2011, 16:53
@barbara69 Já Vám též přeji krásné Vánoce (andel)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie