Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Francouzské makarony neboli Makronky

0.0
Francouzské makarony neboli Makronky

Potřebné ingredience

Cca 25 slepených kousků

Přísady na Makronky:
2 ks bílek
110 g najemno mleté mandle
65 g cukr krupice
130 g moučkový cukr

Přísady na Čokoládový krém:
100 g smetany ke šlehání
1 lžíce krupicového cukru
125 g hořké čokolády
20 g másla
Pár lístků máty

Postup přípravy

Smícháme moučkový cukr s mandlovou moučkou. Směs nasypeme stranou do velké mísy. Bílky našleháme, dokud z nich nebude sníh. Přidáme do směsi cukr a kapky barviva – pokud někdo chce barvit.
Do bílků pak postupně přidáváme cukrovo-mandlovou sypkou směs.

Vzniklou směs nandáme do pytlíku s tryskou. Na plech vyloženy pečícím papírem nastříkáme kolečka o průměru 4 cm a necháme je cca 20 minut zaschnout. Můžeme před pečením posypat moučkovým cukrem. Před pečením vyzkoušíme prstem, zda jsou makronky dostatečně zaschlé. Jinak nám v troubě popraskají a nebudou mít svůj hladký povrch.

Předehřejeme troubu na zhruba na 140 stupňů a makronky pečeme cca 10-12 minut. Pak makronky necháme na plechu vychladnout.

Mezitím si připravíme vodní lázeň. Do hrnce dáme smetanu, hořkou čokoládu a povaříme. Hrnec odstavíme z plotny, přidáme máslo a mícháme, dokud se zcela neroztaví v horké smetaně.

Krém necháme vychladit cca 45 minut, pak jej vyšleháme do pěny. Naplníme do zdobícího sáčku a dáme na polovinu makronek a slepíme společně se zbytkem makronek bez náplně (jako linecké slepované).

Nakonec necháme vychladit. Makronky skladujeme na chladném místě ve vzduchotěsné nádobě.

Postup zpracování těsta najdete i na tomto videu. Pozor ve videu dělají první čokoládovo (bílá)-kávovou náplň, která je však také inspirací místo klasické čokoládové náplně, kterou uvádím v receptu. http://www.jenprozeny.cz/video/jak-se-delaji-makronkyJak se dělají makronky

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie