(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Cizronová pomazánka - můj Hummus po česku
Potřebné ingredience
100g suché cizrny BIO (nebo plechovka sterilovaného), citronová šťáva, olej dle chuti (ze světlice bravířské BIO), trochu dýňového oleje, ume ocet - pár kapek, česnek, sůl, sojová omáčka, zelené natě (medvědí česnek, pažitka, hladkolistá petrželka...), dijonská hořčice 1 lžička, mletá červená paprika 1/2 lžičky. Množství použitých dochucovadel si každý musí dle své chuti zvolit sám.
Postup přípravy
Suchou cizrnu jsem máčela 2 dny ve studené vodě (každý den jsem ji 2x vyměňovala), poté zalila horkou vodou a 1 hodinu na mírném plameni vařila. Kdo si to chce zjednodušit, použije cizrnu sterilovanou. Až je cizrna uvařená, vodu slijeme a cizrunu několikrát zašokujeme proudem ledové vody - uvolní se slupka, která nadýmá. Scezenou cizrnu za průběžného přilévání oleje a ledové vody rozmichujeme na hustou kaši a dochutíme ostatními ingrediencemi. Nejlepší je druhý den uležená namazaná na toustech či rozpečené bagetě.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé