Zobrazit přihlášovací formulář

Pomazánky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Cizronová pomazánka - můj Hummus po česku

0.0
Cizronová pomazánka - můj Hummus po česku

Potřebné ingredience

100g suché cizrny BIO (nebo plechovka sterilovaného), citronová šťáva, olej dle chuti (ze světlice bravířské BIO), trochu dýňového oleje, ume ocet - pár kapek, česnek, sůl, sojová omáčka, zelené natě (medvědí česnek, pažitka, hladkolistá petrželka...), dijonská hořčice 1 lžička, mletá červená paprika 1/2 lžičky. Množství použitých dochucovadel si každý musí dle své chuti zvolit sám.

Postup přípravy

Suchou cizrnu jsem máčela 2 dny ve studené vodě (každý den jsem ji 2x vyměňovala), poté zalila horkou vodou a 1 hodinu na mírném plameni vařila. Kdo si to chce zjednodušit, použije cizrnu sterilovanou. Až je cizrna uvařená, vodu slijeme a cizrunu několikrát zašokujeme proudem ledové vody - uvolní se slupka, která nadýmá. Scezenou cizrnu za průběžného přilévání oleje a ledové vody rozmichujeme na hustou kaši a dochutíme ostatními ingrediencemi. Nejlepší je druhý den uležená namazaná na toustech či rozpečené bagetě.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie