Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 79 návštěvníků)

PEČENÝ ČAJ - VÝBORNÝ

0.0
PEČENÝ ČAJ - VÝBORNÝ

Potřebné ingredience

4kg ovoce - hrušky, jabka, hroz.víno, švestky, vše co dá zahrada :-))...., 2kg cukru, tlučený hřebíček, mletá skořice, 2 citrony, rum dle chuti

Postup přípravy

Ovoce pokrájíme na kostičky, dáme na plech, zasypeme cukrem a kořením a pečeme asi 40 min, ovoce pustí šťávu - peče se to tak na 100 stupňů a pokud ovoce pustí hodně šťávy tak vypnout, aby se ovoce moc nerozpeklo. Potom přidáme šťávu z citrónů a rum, dáme do skleniček a sterilizujeme 20 min na 80 stupňů. 2 kávové lžičky této směsi nebo podle chuti, dáme do hrnku a zalijeme vroucí vodou, je z toho čaj s kousky ovoce, měla jsem to u kamarádky a je to bomba :-)), už se těším jak nám dozraje ovoce na zahradě.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Miru2 9. 12. 2012, 21:09
Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat,zda by bylo možné použít na tento čaj také ovoce z mrazáku,chtěla bych ho zkusit na vánoce udělat ?A ještě bych se chtělai zeptat, jaké množství koření - mleté skořice a řebíčku dáváte ?Díky
Zrušený účet 10. 9. 2012, 17:50
Už jsem dělala,letos dostala i od mamky,ale chci se zeptat zda je možné udělat čaj i bez cukru???Nebo je tam cukr jako konzervant?Já čaje nesladím a děti zase tento nechtějí skrz ty kousky ...tak bych pro sebe udělala bez cukru,ale nevím zda se nezkazí??Mám hoodně hrušek tak mě to láká (L)
kAČULINDA 7. 9. 2012, 13:18
Moc dobrý právě jsme naplnila sklenice (Y) (Y) (Y) Děkuji za super recept |:o) |:o)
Top Nábytek 13. 1. 2012, 21:23
Kdybyste si přeci jen s domácí výrobou pečených čajů nevěděli rady, může se Vám hodit tenhle web na http://www.doplnky-a-dekorace.4fan.cz/8-pecene-caje, kde kdyžtak najdete i inspiraci na příchutě těchto stále více oblíbených čajů ,)
romitka 10. 10. 2011, 9:07
tenhle čajík dělám taky,je výbornej,akorát skořice na tohle množství dávám celý pytlík.Nemusí se zavařovat,stačí horký nalít do sklenic a obrátit víčkem dolů.Ušetříte si práci. :-$
bariska 1. 10. 2010, 16:43
Myslíte, že by šlo i z šípků??? na zahradě už skoro žádné ovoce není, akorát jabka. Nebo zkoušel někdo třeba pomeranč, citron, to se asi loupat musí, že?Ráda bych vyzkoušela, poradte prosííím (podzim) (destnik) (chripka) (C)
Pavlin888 1. 11. 2010, 19:42
@bariska Nevim jestli z sipku,ale zkuste z tech jablicek si udelat peceny vanocni caj. 1kg jablek,pul kg susenych svestek,650g cukru krystal,1 lzice ml.skorice,5 drcenych hrebicku,1citron,2dcl rumu.Jablka s korenim a cukrem zamichat,pect pul hodinky,po upeceni vmichat rum,dat do sklenicek zavickovat,otocit dnem vzhuru a je to.Hlavni vyhoda je,ze se jablka ani citron neloupou.
ElPa 18. 10. 2010, 17:27
@bariska bohužel tady s tím zkušenost nemám, ale zkuste (witch) (podzim) (jablka)
Lenpod 22. 7. 2010, 15:30
Nasbíraný rybíz teď schovávám do mražáku, abych jej měla do čajíku - je opravdu vynikající - domácí-zdravý, moc děkuji za recept.
Nikita123 11. 10. 2009, 20:00
Čajíček jsem taky dělala (Y) (Y),je naprosto perfektní a senzační (Y) (Y),dělala jsem už asi 3 dávky pro sebe a jednu pro mamču,přidala jsem tam naši Aronii takové černé bobule vypadaj jak borůvky no a opravdu paráda. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp).Musím říct že můj taťka místo kafča sí dá radši váš čajíček.B.R.A.V.O |:o) |:o) |:o)
ElPa 11. 10. 2009, 20:04
@Nikita123 díky :-p to jsem ráda, že vám chutná (D)
Pesinka 30. 8. 2009, 9:33
Tak včera jsem dělala čajíček z jahod,borůvek a špendlíků a výsledek je naprostá B.O.M.B.A. (Y)Nejprve jsem myslela,že to množství na plech nedostanu,ale nakonec vešlo :-)Mám z toho Vašeho množství 13 skleniček a drtínek,co se už nevešel,jsme s mužem ještě večer vybumbali ;-)a jen se olizovali.Mám radost,že konečně zužitkuji ovoce z mrazáku a v zimě bude bude výborný čajíček vždy připraven (Y)Takže moc děkuji za super recept, (clamp) |:o)a všem ostatním co nad receptem váhají,jen a jen doporučuji :-)A mám ještě malý dotázek,jak dlouho čajíček vydrží,tedy pokud se mi ho podaří dobře schovat před manželem :-)
ElPa 6. 10. 2009, 21:31
@Pesinka Díky, jsem ráda, že chutná, my už taky nemíváme narvaný mražák ovocem. Nám zůstala jedna sklenička z loňské várky - spíš jsme na ni zapoměli, kterou jsme včera načali a nic jí není (Y)
Anýska08 29. 5. 2009, 12:33
(clamp) (clamp) (clamp)
kborufka 1. 10. 2008, 13:43
Chci se zeptat, akou ten čaj má mít koezistenci, dělala jsem ho včera večer podle návodu a za těch 40min na 100 stupnů mi ovoce akorát pustilo štávu a zdálo se mi syrové.., má to tak být? Jěšte jsem ho nechala chvíli v troubě....Jinak čajík s té směsi je moc dobrý, dcerkám oc chutnal, mi teda taky, ale mám radši neslazený čaj....chci se zeptat jestli se tam může dát třeba jen polovička toho cukru, 2kg s mi zdá dost....a ten citron je tam kvůli konzervaci? Předem děkuji za odpověd (Y) (Y) (Y)
ElPa 13. 10. 2008, 12:56
@kborufka To asi záleží na troubě jakou kdo má, ten recept jsem takový také dostala a když ho dělám, nechávám dýl jak 40 min a kolik tam dáte cukru to záleží také na vás a na tom jak je sladké ovoce takže zkoušet vše podle chuti Pavla (D)
bobani 30. 8. 2008, 9:06
No tak já taky ochutnala a přiznávám že................je to opravdu VÝBORNÝ ČAJ, tak já si jdu uvařit další šálek (C) (hello) (Z) (Z)
andrusa8 1. 8. 2008, 21:03
Tak i já musím konečně přiznat barvu...........nasyslila jsem si v mrazáku třešně, meruňky, jabka, pološvestky, ostružiny, býlý a červený rybíz, angrešt, ananas, jostu /kříženec rybízu a angreštu/ ..............a výsledek...............krásně provoněná kuchyň, já olepená a olízaná až za ušima :-p hromada nádobí /dělala jsem při tom ještě oběd/ a mám 23 skleniček od velké tatarky (Y) Už se těším až bude zima bude mráz.......... :-) :-) :-) Moc děkuji za super recept
beruškaveruška 30. 7. 2008, 10:20
Dobrý den , již delší dobu pokukuji po vašem pečeném čaji mám asi hloupý dotaz, jablka nebo hrušky nakrájíte na kostičky šly by tam i švestky? a za jak dlouho se to může začít konzumovat, ja jsem zkoušela sušit ovoce v troubě a výsledek byl katastrofální tak bych chtěla vyzkoušet tento recept podle Vás. dáváte to do šroubovacích sklenic a už to asi nezavařujete děkuji za vaše rady Veronika babkovaveronika@seznam.cz ODPOVĚDĚT
vseta 20. 7. 2008, 14:43
Dobrý den, dnes jsem udělala Váš čaj a musím říct , že je opravdu super....nastřádala jsem si ovoce a nakonec jsem tam dala letní jablka, švestky , maliny , borůvky ,angrešt , meruňky, červený a černý rybíz a hrozny....no a bylo toho 6kg :-) už jsme rovnou vyzkoušeli a je to (Y) díky za recept a všem doporučuju!!!! P.S. je to super i jako letní osvěžení ..zalít studenou vodou a přidat kostky ledu...kam se hrabou sirupy |:o)
ElPa 26. 7. 2008, 12:18
@vseta To jsem ráda (plaz) :-p že chutná (Y)
ladulin 14. 6. 2008, 14:24
Mám dotázek, ten rum se tam musí dávat kvůli konzervaci, nebo jen pro chuť, chci to dělat pro děti :-o
ElPa 26. 7. 2008, 12:16
@ladulin Rum je tam jen pro chuť, ale dětem vždy udělám půlku bez rumu a pro nás větší s rumíkem :-p S pozdravem Pavla
tajbur 19. 4. 2008, 7:25
(witch) (witch) (witch)
Zdenka55 15. 1. 2008, 7:57
Prosím, na aký stupeň v rúre sa to pečie? Ďakujem
ElPa 15. 1. 2008, 8:58
@Zdenka55 Zdeni, peče se to tak na 100 stupňů a pokud ovoce pustí hodně šťávy tak vypnout, aby se ovoce moc nerozpeklo. (hello)
kuchtička 19. 5. 2008, 20:35
@ElPa zni to zajimave asi to vyzkousim mam docela rada cajove specialitky

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie