Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Lahmacun (pizza turca)

0.0
Lahmacun (pizza turca)

Potřebné ingredience

Na těsto: 450 g mouky, 1 lžička soli, 20 g droždí, nebo 1 balíček sušeného droždí, 250 ml vody, teplý slunečnicový olej, kukuřičná mouka pro pečení Na Obsah: 4 cibule, 2 čerstvá rajčata, 2 zelené papriky , 2 svazky petržele, 250 gramů mletého jehněčího nebo hovězího masa jemně namletého, 2 lžičky papriky, pepř, 1 lžička soli , 1 / 2 lžičky černého pepře, 1 špetka mletého římského kmínu, 2 lžíce olivového oleje, 2 středně velké červené cibule, 1 lžička oregana, máta nebo tymián, nebo kombinace obou) 1 / 2 citronu

Postup přípravy

Mouku vsypeme do mísy se solí. Uděláme díru ve středu a pak zalijeme kvasinky. Mix s polovinou vody. Vrhnout trochu více mouky a necháme v teple a pokryté tkaninou po dobu 15 minut, dokud se praskliny objevují na povrchu. Mix se zbývající vodu a hníst asi 10 minut, dokud není pružné a nelepí. Nechte stát po dobu 30 minut na teplém místě, až se zdvojnásobí objem hmoty. Předehřejte troubu na 275 stupňů a posypte trošku kukuřičnou moukou. cibule a rajčata vařených ve vodě nakrájíme na malé kousky ,papriky ,petrželku jemně nakrájenou smícháme s mletým hovězím masem . Přidejte papriku, sůl, pepř, kmín a olivovým olejem, promíchejte všechno dobře a touto celou směsí dáme na těsto připravené na plechu, červenou cibulí svazek petrželky nakrájíme,nasekáme přidejte koření a posypeme těsně než je pizza upečená, Těsto se promíchá a rozdělena na kousky zhruba stejné velikost..Lahmacun musí být v troubě po dobu 10 až 15 minut, před koncem pečení přidejte trochu citrónové šťávy a červené cibule směs, petrželkou a čerstvé koření posypte
Lahmacun je připraven, a jíst rukou a se sklenkou Ayran ,dobrou chut

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie