Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Citronové kuře-děkuji Michalce

0.0
Citronové kuře-děkuji Michalce

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 kuře 60 g másla, změklého + na vymazání 1 citron 2 stroužky česneku, drcené 1 lžíce majoránky 1 lžíce tymiánu 1 kg brambor, nakrájených na čtvrtky sůl a čerstvě mletý pepř

Postup přípravy

Postup
vymažeme máslem a začneme si připravovat bylinkové máslo.
Do misky nastrouháme na jemno citronovou kůru z poloviny citronu, přidáme máslo, česnek, majoránku, tymián, pepř a zamícháme.

Kuře omyjeme a osušíme. Opatrně nadzvedneme kůži na prsou, aby se vytvořily kapsy, do kterých vpravíme dvě třetiny másla, přetáhneme kůži a zbylým máslem potřeme kuře navrchu.

Druhou polovinu citronu nakrájenou na kostky nasypeme dovnitř kuřete a svážeme kuchyňským provázkem. Omotáme ho kolem nohou, překřížíme pod tělem a svážeme pevně u stehen. Kuře osolíme, opepříme, položíme na pekáč prsíčky nahoru a dáme péct. Po dvaceti minutách přikryjeme alobalem a dáme péct na dalších čtyřicet minut.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie