Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 42 návštěvníků)

Bramborové knedlíky bez masa z horkých brambor

0.0
Bramborové knedlíky bez masa z horkých brambor

Potřebné ingredience

půl kila brambor, 100 - 130 g krupice, 100 - 130 g hrubé mouky, 1 vejce, sůl

Postup přípravy

Škrabkou oloupeme syrové brambory a dáme je normálně vařit. Po uvaření slijeme vodu a brambory rozšťoucháme jako na kaši, vsypeme do důlku uprostřed horkých brambor mouku s krupicí a necháme pod poklicí v hrnci chvíli zapařit, pak s vejcem a solí smícháme a prohněteme těsto.
Z těsta děláme válečky nebo koule, můžeme je plnit sojovou drtí. Knedlíky dělám na páře, tyhle klasické válečky 25 minut a plněné koule tak 10 -12 minut.

Náplň ze sojové drti s příchutí šunky:
Sojovou drť namočíme a povaříme. Slijeme a na cibulce osmahneme do křupava a plníme knedlíky.

Podáváme se špenátem nebo zelím.

Dnes už jiné bramborové knedlíky ani nedělám, protože se nemusím zabývat předem vařením brambor ve slupce a čekat až vychladnou a pak je strouhat ;-)

Vaření na páře. Válečky cca 25 minut.

Po uvaření knedlíky nechám chvíli "zatáhnout" aby se lépe krájeny a nebyly "ublemcané" ;-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Hupcza 20. 8. 2016, 12:19
super recept na bramborové těsto ..speciálně pro ty, co neplánují obědy extra dopředu (Y)
vevercak78 12. 2. 2010, 20:19
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Jentl 10. 8. 2009, 15:32
(hello)Tímhle způsobem vařím bramborové knedlíky už mnoho let, vřele doporučuji vyzkoušet. Je to rychlé a dobré. Jako náplň používám uzené tofu, je to skoro k nepoznání od uzeniny. (pl)
sonka 19. 1. 2008, 23:00
MŇÁM , VYZKOUŠÍME (pl) tEĎ JSEM ZROVNA SHLÉDLA DOKUMENT NA PETA.COM A OPRAVDU JSEM RÁDA, ŽE TY ZVÍŘÁTKA NEPOJÍDÁM
tewa 19. 1. 2008, 23:18
@sonka (Y) a já zrovna koukala na vaše zdravé receptíky. Jsme vegetariáni už skoro 15 let (pl) jak budu něco zdravého vařit, cvaknu to (P) a vložím. Prubnu asi váš štrúdl z celozrnné mouky (Y)
sonka 20. 1. 2008, 8:59
@tewa štrůdlík už je sněden (hotdog) byl moc dobrý, dělala jsem 3 šišky. ;-) Jinak jak živíte své děti? Já je živým tofu, seitan a tak, ale jednou nebo 2 x do měsíce jim vařím bio maso, jelikož mě doktorka tak vystrašila, že musím chodit na speciální testy a takové ty nesmyslnosti :'( Myslím, že když mají bílkovinu v podobě tofu, seitanu, tempehu, tak se snad jejich růst zbrzdit nemůže ne? *-) Ach joooo, kdyby se ti lékaři raději zaměřili na děti živené jupíky, rohlíky a párky, to by pak konečně byl krok kupředu . . . [A] Hezký den
tewa 20. 1. 2008, 10:59
@sonka (pl) dítko jí ve školní jídelně i maso, když chce. To jí v jídle nebráníme, jistě si dá i grilované kuře u babičky, ale ví, že to vůči zvířátkům moc dobré není, k ničemu dcerku nenutíme (child1) až bude větší rozhodne se myslím sama. :-) Samozřejmě ví, že smažené věci, uzeniny nejsou zdravé (hotdog) a tak někdy sice vařím dvě jídla a vůbec mi to nevadí, protože děti mají různé chutě a zrovna nyní má dcerka svoje těstovinové období :-) :-) Krásnou neděli (flower)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie