Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

segedýnský guláš

0.0
segedýnský guláš

Potřebné ingredience

kousek vepřového masa a pytlík sojových kostek 2 větší cibule -0,5 kg kysaného zelí 1 lžíce oleje -5 lžiček sladké papriky nebo i lečo -3,5 dl vody sůl jen troška bazalka a majoránka

Postup přípravy

V papiňáku si rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibulku a necháme zesklovatět. Přisypeme nakrájené, osolené maso,(kostičky cca 1,5x1,5cm) a papriku, které necháme krátce zatáhnout, přidáme předem namočené sojové maso, krátce promícháme i s případným lečem, které slouží jako zahuštovadlo, přidáme ještě majoránku, bazalku trochu soli.
Promícháme, přilijeme 3,5 dl vody, zavřeme papiňák a vaříme 20 minut. Po uvaření přidáme ještě 1 dl vody.
Kysané zelí pořádně propláchneme, teda každý dle svý potřeby, jak má rád jeho kyselost, ale aby to jedli i mé děti, kvůli kterým tuto zdravější variantu dělám, tak pořádně propláchnuté zelí jim dám do zvlášt zahuštěnýho vývaru, který odděluji pro svoji rodinu někdy i víc přichutím, aby netrpěli :-D se mnou :-D , kysané zelí nevařím!!!! aby se nezničil důležitý vitamín C, proto dávám pozor na teplotu a dávám zelí spíše až do talíře, každý dle toho, kolik chce. Ale pro mou dietu bez zahuštění. Někdy přidám lečo, aby byla změna. Rodina to jí s bramborovým knedlíkem, já s ničím, to už by asi potom nebyla dieta :-D, leda tak to mít i s bramborama :-D. Kdy to taky tak někdy dělám, aby to nebylo moc hladové jídlo :-D.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie