Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 219 návštěvníků)

Naložený bůček - na chleba

0.0
Naložený bůček - na chleba

Potřebné ingredience

1 kg boku bez kosti, 10 stroužků česnek, 5 kuliček pepře, 5 bobkových listů, sůl - uvaříme Na pastu: 10 stroužků česneku, 1 lžička pepře, soli, kari, sladké papriky a grilovacího koření (já dávám na steaky - podle vaší chuti), pár kapek worchesterové omáčky, pro lepší konzistenci 1-2 lžičky oleje

Postup přípravy

Horký uvařený bok (vařím asi hodinu) pomažeme připravenou pastou, zabalíme do alobalu a uložíme do lednice. Čím bude odpočívat déle, tím lépe. Vytáhneme, nakrájíme na tenké plátky a jíme s čerstvým chlebem a zeleninou.

Repcet je z pořadu Prostřeno a lehce poupraven.

U masožravců určitě uspějete, ale i já, co bych bůček si nikdy nedala, jsem ochutnala a snědla celý krajíc :)

A ještě poznámka: Bůček vařím i s kůží, kterou potom jednoduše po uvaření odkraji.
Kilo bůčku tady stojí asi 66,-, takže spousta jídla za málo peněz.

Fotka z Prostřeno

Jak na to! Koupím kus bůčku, rozdělím na kusy, tak aby mi pasovaly na chleba po uvaření. Uvařím. Na alobale ještě horké - teplé potřu směsí a zabalím. Šup do lednice. Krájím.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

audik 29. 12. 2017, 18:12
Půjde to i z uzeného boku, prosím?
navia 12. 12. 2017, 13:06
Myslím, že tohle jednou dělala mamka, když jsem byla malá a že jsem měla pocit, že to maso chutná po alobalu.... :-(
Mata3636 1. 4. 2015, 12:42
no ja neviem, ale horúce mäso zabaliť do alobalu a do chladničky? mala by som strach, že to skysne. robím paprikový bôčik, na pastu dávam len mletú papriku, pretlačený cesnak a trocha vývaru z bôčika, aby sa to dalo natierať. natriem, nechám vychladiť a tak dám do chladničky. ale páči sa mi pasta z tohto rcp, vyskúšam. len nedám horúce do chladničky, pre istotu
Anyes 21. 5. 2015, 18:01
@Mata3636 Nikdy se s tím nic nestalo a kupodivu vydrží i měsíc. (Y)
sympatie 1. 4. 2015, 13:01
@Mata3636 Já nedávám do lednice, ale do chladného sklepa, je tam dost česneku a ať to zabalím sebepoctivěji, stejně je cítit. A sklep to vydrží. Jinak se mi zdá hodně česneku, ono záleží jaké jsou stroužky, pokud velké a česnek poctivý, stačí polovina. Je ze zkušenosti, pak je tam silná vrstva a máte pocit, že jíte jen česnek, takže dávám od oka.
srneckova 1. 4. 2015, 9:21
moc dobré (Y) (Y) (Y)
Vlr.Buckova 1. 4. 2015, 8:18
(Y)
kvítečko 27. 12. 2014, 11:10
(Y)
Jaňulka365 26. 12. 2014, 21:31
Byla to bašta, jen se po něm zaprášilo (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) .
Anyes 27. 12. 2014, 0:03
@Jaňulka365 To jsem ráda. Taky jsem naložila bůček, zítra čekáme návštěvu, ale bohužel už není (Y) (Y) (Y)
marcela488 25. 4. 2014, 11:40
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) jdu na to, vypadá to úžasně (Y) (Y) (Y)
sesemka 22. 8. 2013, 19:41
bude vadit, když bude bez bobkového listu? Zapomněla jsem koupit ... děkuji (F)
Anyes 11. 9. 2013, 20:42
@sesemka Nemělo by to vadit. :-)
KáKá 16. 8. 2013, 13:26
no tak tohle je přesně něco pro mě (H) ^o) ^o) ^o) (smich)
Mirisek21 16. 8. 2013, 13:19
|:o)
ajkammm 30. 6. 2013, 15:16
vyzkouším :-)
citren 28. 4. 2013, 10:18
vyzkouším
laskonka333 22. 3. 2013, 15:31
robievám je to mňamka (B)
andyy 22. 3. 2013, 13:27
taky mě to láka udělat na oslavu jen buček nikdy nekupuji,kupuje se to syrové-bok od kosti?nebo se mam ptat po bučku?je tam nejaký rozdíl? ,-)omlouvam se ,ale tohle nejime.... ,-)
Eunkaa (upraveno) 4. 7. 2013, 14:00
@andyy Andrej určitě normálka syrový bok (Y)
apasionata 17. 3. 2013, 18:14
(Y)tento recept znám -už jsem kdysi zkoušela a fakt velmi žravé-kdo se bojí zkusit- prohloupí. je to bašta a zmizí to fofrem.
MarusK 17. 3. 2013, 18:07
Vypadá naprosto úžasně, určitě zkusím
gabrielamars 16. 3. 2013, 16:34
Bůček jsem připravovala pro tátu, jako poděkování za hlídání mých nemocných dětí. Ten, komu se podařilo kousek ukrást, moc chutnalo :) A kdo přišel pozdě, měl smůlu, bůček zmizel závratnou rychlostí (Y)
Katwein 19. 2. 2013, 14:17
Dobrý den Anno, chtěla ybch se zeptat, zda se dává česnek jen do té pasty nebo i do vody,ve ketré se bůček vaří? Chystíme se na hory s partou, tak bych chtěla Váš recept vyzkoušet :-) Moc děkuji. Katka
Anyes 21. 3. 2013, 13:54
@Katwein Dává se do obojího, tak jak je psané v receptu. Někdy to šidím a do vody nasypu česnek sušený. (Y)
backa 23. 12. 2012, 16:49
dělávám také a je to bašta (Y) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie