(recept
si oblíbilo 33 návštěvníků)
Domácí kečup podle babičky

Potřebné ingredience
2 kg rajčata 3 jablka 200 g cibule 100 g cukr krupice 140 ml ocet 1 lžíce sůl 5 zrnek pepř 2 hřebíček 3 kuličky nové koření kousek zázvor kousek skořice celá 1 lžíce voda
Postup přípravy
Rajčata, jablka a cibuli oloupeme. Rajčatovou slupku nařízneme do kříže, rajče spaříme v horké vodě a sloupneme. Pak vše i se zázvorem nakrájíme na malé kousky
Nakrájená rajčata, jablka a cibuli se zázvorem vložíme do kastrolu. Přidáme lžíci vody a rozvaříme. Necháme vychladnout a rozmixujeme.
Rozmixovanou směs vrátíme do kastrolu. Koření svážeme do uzlíčku z čisté gázy a přidáme do kečupu. Vaříme na mírném ohni asi 15–20 minut za stálého míchání.
Hotový kečup dochutíme solí, cukrem a octem. Horký plníme do sklenic, které uzavřeme a sterilizujeme 15 minut. Potom sklenice otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Skladujeme je v šeru a chladu.
Nakrájená rajčata, jablka a cibuli se zázvorem vložíme do kastrolu. Přidáme lžíci vody a rozvaříme. Necháme vychladnout a rozmixujeme.
Rozmixovanou směs vrátíme do kastrolu. Koření svážeme do uzlíčku z čisté gázy a přidáme do kečupu. Vaříme na mírném ohni asi 15–20 minut za stálého míchání.
Hotový kečup dochutíme solí, cukrem a octem. Horký plníme do sklenic, které uzavřeme a sterilizujeme 15 minut. Potom sklenice otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Skladujeme je v šeru a chladu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kristttye
(upraveno)
9. 3. 2012, 20:08
Určitě 100% lepší než z obchodu ,aspoň víte co tam dáváte a z čeho to je , aji chuťově je lepší

nahlásit

Jaruš53
(upraveno)
9. 3. 2012, 19:27
U nás se pro barvu do kečupu vařila červená řepa, která se tam poom propasírovala místo jablek. Kečup mělbarvu jako z obchodu


nahlásit

snecka
(upraveno)
9. 3. 2012, 17:10


nahlásit