(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
Fazolky na kyselo
Potřebné ingredience
1 sklenice sterilovaných fazolek ve sladkokyselém nálevu 2 lžíce hladké mouky 1 l mléka 1/4 l smetany na šlehání nebo smetany 1 cibule sůl
Postup přípravy
Cibuli nakrájím najemno, zpěním na tuku, až začne zlátnout, tak zasypu hladkou moukou a udělám zásmažku. Za stálého míchání zaliji lákem z fazolek a zředím mlékem. Vařím asi 10 minut, osolím a pak vsypu fazolky. Nakonec dám smetanu, provařím a dochutím. Většinou jen dosolím, protože omáčka je dostatečně nakyslá. Pokud je potřeba okyselím octem.
Příloha: vařené brambory a vejce natvrdo.
Příloha: vařené brambory a vejce natvrdo.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
marky18
(upraveno)
10. 7. 2013, 0:53
Mňam, ty miluju!!!