Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 21 návštěvníků)

▼▼Omáčka k masu▼k rýži▼k bramborám▼▼aneb▼když se šťáva vypeče▼▼

0.0
▼▼Omáčka k masu▼k rýži▼k bramborám▼▼aneb▼když se šťáva vypeče▼▼

Potřebné ingredience

*2 cibulky *2strůčky česneku *trochu oleje *1 zeleninový bujón nebo i jiný, JÁ POUŽILA DOMÁCÍ VÝVAR *kečup dle chuti já dala 1dcl *20dkg junioru *smetana 30% já dala 40%jinou jsem neměla :-) *trochu hl.mouky na zahuštění CCA 4lžíce

Postup přípravy

holky, tak se mi dnes stalo, že jsem dělala přírodní řízky v troubě a ty jsou hotové, když je šťáva vypečená, jenže manža chtěl s malou jako přílohu říži, a já přemýšlela jak narychlo udělat nějakou šťávu, tak jsem improvizovala a výsledek byl super, všemm moc chutnala, můžete si ji upravit podle sebe kdo co má rád, přidat místo kečupu hořčici nebo šťávu s okurek, prostě dle fantazie, také budu používat jako základ jen obměním ingredience, tak snad se někomu bude hodit, je to můj výmysl, na základě maminčiny rady!!!

JE TO RYCHLOVKA CCA15MINUTEK

Nakrájíme si cibulku nadrobno a dáme na pánev s trochou oleje. Prolisujeme 2 stroučky česneku a přidáme k cibulce, kterou necháme zesklovatět . Poté přidáme nastrouhaný junior a orestujeme. POUŽIJEME DOMÁCÍ VÝVAR cca 0,5l (PROTOŽE TO JEDLA I DCERKA)NEBO bujón- ZALIJETE 0,5l horké vody( kdo nebude dávat dětem) , podlijeme cibulku a salám- necháme chvilinku provařit, pak jsem přidala kečup cca 1dcl a zase provaříme, zahustíme moukou, cca 4lžíce jsem rozkvedlala ve studené vodě a přilila. Omáčka pěkně zhoustne, můžete ji zahustit podle sebe. Nakonec jsem přilila 40% šlehačku na zjemnění chuti !!! VŮBEC JSEM NEPŘIDÁVALA ANI SŮL, ANI JINÁ KOŘENÍ, KEČUP A Vývar( BUJÓN) DOSTATEČNĚ OCHUTÍ OMÁČKU!

HOTOVO

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie