(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Maminčiny langoše
Potřebné ingredience
500 g hladké mouky, 20 g čerstvého droždí, 4 dcl mléka, 1 lžička soli, 1/2 lžičky cukru, olej na smažení
Postup přípravy
Nejdříve si uděláme kvásek z vlažného mléka, cukru a kvasnic.
Mouku si smícháme se solí, přilijeme kvásek a vypracujeme těsto, které necháme 30 minut kynout v míse.
Poté si z těsta uděláme bochánky (asi 8 až 10 kusů), podle toho, jaký máme hrnec na smažení. Bochánky necháme kynout asi 15 minut.
Mezitím si do širšího hrnce připravíme olej na smažení, nebo použijeme fritovací hrnec, který rozpálíme.
Bochánky si pěkně roztáhneme do stran a pomalu smažíme po obou stranách.
Hotové langoše si dochutíme na slano či na sladko, dle chuti!
My je máme rádi na slano, se sýrem a česnekem, tatarkou či kečupem.
Česnekovou vodičku si připravíme takto - do hrnečku si dáme trochu vody, dostatečně osolíme, přidáme prolisovaný česnek dle chuti a na konec trošku oleje.
Je to jednoduché, levné a mooooooc dobroučké!
Přeji všem dobrou chuť!!!
Mouku si smícháme se solí, přilijeme kvásek a vypracujeme těsto, které necháme 30 minut kynout v míse.
Poté si z těsta uděláme bochánky (asi 8 až 10 kusů), podle toho, jaký máme hrnec na smažení. Bochánky necháme kynout asi 15 minut.
Mezitím si do širšího hrnce připravíme olej na smažení, nebo použijeme fritovací hrnec, který rozpálíme.
Bochánky si pěkně roztáhneme do stran a pomalu smažíme po obou stranách.
Hotové langoše si dochutíme na slano či na sladko, dle chuti!
My je máme rádi na slano, se sýrem a česnekem, tatarkou či kečupem.
Česnekovou vodičku si připravíme takto - do hrnečku si dáme trochu vody, dostatečně osolíme, přidáme prolisovaný česnek dle chuti a na konec trošku oleje.
Je to jednoduché, levné a mooooooc dobroučké!
Přeji všem dobrou chuť!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé