Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Lehká a výtečná koprovka bez mouky a mléka

0.0
Lehká a výtečná koprovka bez mouky a mléka

Potřebné ingredience

cibule, petržel, olivový olej, umeocet, kopr, škrob nebo Jizerka na zahuštění, sójová smetana Provamel

Postup přípravy

Na oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli a petržel, zalejeme horkým zeleninovým vývarem (příp. bujonem Alnatura) nebo vodou, povaříme do měkka a rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Zahustíme škrobem nebo Jizerkou rozmíchanou ve studené vodě. Můžeme na zjemnění přidat pár lžic sójové smetany Provamel, ale není to nutné. Přidáme kopr a dochutíme umeoctem (okyselí i osolí zároveň).

Je vynikající, rychlá a k nerozeznání od klasické koprovky. Já osobně bych to nepoznala a ani manžel mi nevěřil, že jsem tam nedala mléko.

Inspirace biokuchařkou Hanky Zemanové.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

anilvap2 31. 5. 2017, 13:43
Je výborná (Y) vařila jsem ještě s kořením (bobkový list+ nové koření). Super, pro mě lepší chuť jak ta obyč.
kristyte 23. 7. 2012, 20:25
(Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie