Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Dětské "suši" bez ryby (jednoduché a levné)

0.0
Dětské "suši" bez ryby (jednoduché a levné)

Potřebné ingredience

Toastový chleba, něco na natření (Lučina, cottage cheese, jakákoliv tvarohová pomazánka, žervé, pomazánkové máslo apod.), plátky šunky, sýr (můžou být plátky nebo nastrouhaný), strouhaná mrkev, pažitka nebo cokoliv zdravého dle fantazie.

Postup přípravy

Vezmeme plátek toastového chleba a rozválíme ho válečkem na tenkou placku. Natřeme Lučinou, žervé, pomazánkou - prostě čímkoliv, co má naše zlatíčko rádo a co je zdravé. Poklademe plátky šunky (kvalitní), sýra nebo posypeme strouhaným sýrem. Na to všechno přidáme např. strouhanou mrkev, pažitku nebo jakoukoliv zeleninu, kterou uznáme za vhodnou. Vše záleží totiž hlavně na naší fantazii.

Až budeme mít všechny přísady na plátku chleba, tak jej srolujeme do malé ruličky tak, aby se nerozbalila. Vezmeme nůž a ruličku rozkrájíme ještě na další 2-3 kousky. Ty pak postavíme na výšku na talíř a můžeme pokračovat podobným způsobem, až máme požadované množství "suši" hezky vyskládané na talíři nebo tácku. Dětem se toto jídlo bude líbit, protože hezky vypadá, je barevné a mohou jej jíst samy, jako "velké" :-) Výhodou tohoto jídla je, že jej můžeme donekonečna obměňovat, pokaždé přidávat jiné suroviny, takže se nepřejí.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie