Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 37 návštěvníků)

Narozeninový Red Velvet ( červený samet )

0.0
Narozeninový Red Velvet ( červený samet )

Potřebné ingredience

Korpus: 250g hladké mouky, 1/2 lžičky soli, 15g holandského kakaa, 120g změklého másla, 1 lžička vanilk. aroma, 150g cukru krupice, 2 celá vejce, 240ml podmáslí, 1 lžíce červeného potravinářského barviva, 1 lžička octa, 1 lžička jedlé sody +++++Krém: 125 g Mascarpone, 2-3 lžíce moučk. cukru podle vaší chuti, 1/2 lžičky vanilk. aroma, 1 smatana ke šlehání - 200ml. Tyto suroviny vystačí na nižší kulatý dort forma 21 cm a výška 5 cm, viz. fotky

Postup přípravy

1. Mouku smíchejte s kakaem a solí.
2. Změklé máslo vyšlehejte šlehačem s cukrem, postupně přišlehejte 2 vejce a lžičku vanilkového aroma.
3. Podmáslí smíchejte s červ. barvivem.
4. Do máslové části postupně pozvolna šlehačem zašlehejte střídavě, smíchanou mouku a obarvené podmáslí.
5. Smíchejte sodu s octem, napění a hned ručně zamíchejte do těsta.
6. Teď už jen přelijte těsto do vymazané a vysypané formy a dejte péct na 180 stupňů na 50 - 60minut.

Připravte krém:
Do mascarpone zašlehejte cukr a aroma, pak přilijte šlehačku a vyšlehejte na hladký pevný krém.
Upečený vychladlý korpus prokrojte 1-2 podle výšky a namažte krémem a také povrch dortu, ozdobte dle vlastní chuti.

+

++

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

nasta77 18. 5. 2014, 12:00
(Y)Díky za insiraci :-)
jarla 25. 5. 2012, 10:41
vyzkouším (Y)vypadá luxusně
sburicova 27. 5. 2012, 19:34
@jarla (L) děkuji, mě strašně moc chutná, ale například mojí mami ne, je to tak půl na půl, ale já ho teda můžu (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) ,-)
vuud 13. 5. 2012, 20:06
Dobrý den, tak jsem taky zkusila tento dortík podle Vás a luxusní (Y) fakt se po něm jen zaprášilo. :-) Ale co mě trápí, je že mě po upečení tak hezky nevyběhl jak je tady na obrázku, byl takový jakoby sprsklý, nízký...nevíte čím by to mohlo být???????? *-) Ale chutově naprosto dokonalý a krém taktéž, takže v pátek peču další :-)
sburicova 14. 5. 2012, 0:01
@vuud Dobrý den, jsem ráda, že chutnal, ale co se týká toho vyběhnutí, tak jestli jste dodržela postup, tak při pečení se snažte troubu neotevírat dřív, než se bude aspoň 40 minut péct, v podstatě nemusíte otevírat vůbec a zkoušet upečení špejlí až po 50 minutách a ještě chvilku 5-10 min. dopéct a hlavně s ním nebouchnout a nechat ve formě vystydnout (Y) (hello) Jo ještě jsem někde četla radu na vyběhnutí, nevymazávat a nevysypávat boky formy, sice se přilípne, ale pak vychladlý objet nožem a vyndat, ale zatím jsem nezkoušela :-)
vuud 14. 5. 2012, 19:58
@sburicova díky moc za radu (Y) v pátek peču další, tak to zkusim :-)
sburicova 5. 6. 2012, 17:45
@vuud (L) (hello) držím palce
Bakulča 7. 4. 2012, 21:49
(Y)tak před chvilkou jsem domatlala krémem...zítra zakrojíme. jen krém jsem dělala se sýrem Fénix + kouskem másla+cukrem+a zakysanou smetanoutrocha zbyla a je též chutný a jedlý (velikonoce16)
sburicova 8. 4. 2012, 23:47
@Bakulča Tak jak to dopadlo s dortíkem? (velikonoce8)
Bakulča (upraveno) 9. 4. 2012, 13:47
@sburicova měl velký úspěch http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4019338
sburicova 9. 4. 2012, 23:02
@Bakulča (Y) (Y) (Y)paráda, mám taky moooc chutnal, zase je to trošku něco jiného (F)
sburicova 7. 4. 2012, 22:09
@Bakulča ,-) ,-) tak to bude supr bašta, mě moc chutná, tak snad bude i vám (Y) (velikonoce3) (velikonoce8) (velikonoce8) (velikonoce8)
Puditto 7. 4. 2012, 20:32
Taky se na něho chystám. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp)
sburicova 7. 4. 2012, 20:38
@Puditto Je rychlý, dobrý a s jahoda nemá chybu (Y) (L) (hello)
darinka30 7. 4. 2012, 19:29
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
sburicova 7. 4. 2012, 20:38
@darinka30 (F) (L) (hello)
marcelau 7. 4. 2012, 18:25
úúúúžasnééééé (clamp) (clamp)
sburicova 7. 4. 2012, 18:55
@marcelau (F) děkuji (velikonoce8)
eliastepa 7. 4. 2012, 18:15
(clamp) (clamp) (clamp)
sburicova 7. 4. 2012, 18:56
@eliastepa (F) (L) (velikonoce8)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie