(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Ovocná šťáva zastudena
Potřebné ingredience
2,5kg ovoce (např. rybíz, maliny, ostružiny, ...)
cukr
špetka kyseliny sorbové
Postup přípravy
Ovoce rozemeleme, smícháme s 1,5 l vody a necháme chvíli louhovat.
Na nohy obrácené židle přiděláme plenu, do ní tuto směs nalijeme a necháme prokapat..
Získanou šťávu zvážíme, smícháme se cukrem stejné hmotnosti a po rozpuštění přidáme špetku kyseliny sorbové.
Je to jednoduché a všechny vitamíny zůstanou zachovány.
Na nohy obrácené židle přiděláme plenu, do ní tuto směs nalijeme a necháme prokapat..
Získanou šťávu zvážíme, smícháme se cukrem stejné hmotnosti a po rozpuštění přidáme špetku kyseliny sorbové.
Je to jednoduché a všechny vitamíny zůstanou zachovány.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
leni0323
(upraveno)
28. 8. 2007, 18:22
RAdko, tak jsem dělala vaši šťávu za studena - poprvé jinak vždy vařím, a musím říct , že je fakt výborná, dělala jsem ji jen z ostružin, protože jich máme strašně mooooooooc a nemá chybu. jen malý dotaz - jak dlouho vydrží uskladněná v lednici (pokud se nevypije) ???