(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Trocha romantiky
Potřebné ingredience
*************
Postup přípravy
**************
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
14. 5. 2009, 11:46
Lenyna
(upraveno)
16. 6. 2008, 16:11
popletka
(upraveno)
5. 4. 2008, 16:53
Leni,krása
janca.l
(upraveno)
16. 3. 2008, 20:09
dobrý den moc krásný dortíky mohla by jste mi dát recept na tu hmotu s bonbonu mě ten marcipan moc nevyhovuje tak at skusím něco jinýho moc děkuji zatím s pozdravem Janina a Teryka
marcelakr
(upraveno)
16. 3. 2008, 21:04
@janca.l
já dělala takto KOPÍRUJI (to jsem nevymyslela já): použít hmotu z Marshmallow bonbónů na 50 g marshmallow bonbónů (prodávají se různé barvy, pro čistě bílou hmotu koupíme bílé, nebo z bílo-růžových odstřihneme bílé kousky.) 100 g moučkového cukru 1 lžička citr. šťávy - citronky nebo přírodní přecedit aroma 1. Misku, ve které budeme bonbóny nahřívat, předem vymažeme olejem, vysypeme bonbóny, přidáme šťávu a vložíme do mikrovlnky na plný výkon (cca 1/2 až 2 minuty - lépe po 30 s třeba opakovaně, než naráz spálit. Každá MW má jiný výkon, je potřeba vyzkoušet tu vaši....). Bonbóny se nafouknou a roztaví. 2. Po rozehřátí bonbónů přidáváme do misky cukr moučku a namaštěnou vařečkou zpracováváme. Ze začátku to chce pevné nervy, protože se hodně lepí, ale výsledek stojí za to. Vytvoří se vláčné těsto, které je pružné a bezvadně nahradí marcipánovou hmotu. 3. Až poměrně tuhou hmotu přendáme na pocukrovaný vál a dál zpracováváme ručně - podsypáváme cukrem až do požadované hustoty hmoty. Je možné, že cukru bude třeba méně - každý cukr i bonbóny jsou jiné. 4. Hmotou se dá potahovat i tvořit růžičky, postavičky atd. Lístečky růží by se neměly ohýbat a hmota by rozhodně neměla lepit. Pokud ano, chce to více cukru. Na podsypávání používáme moučkový cukr nebo škrob (kukuřičný či bramborový). 5. Uchováváme dobře zabalené v potravinářské fólii a v sáčku. Nemusí být v lednici. Když moc ztuhne, dá se dobře povolit v MW na 4 - 5 vteřin. Trvanlivost podle trvanlivosti použitých bombónů.
3korka
(upraveno)
3. 2. 2008, 13:17
ten je překrásnej
*amálka*
(upraveno)
1. 2. 2008, 14:36
Tak ten je fakt nádherný......
maruška2268
(upraveno)
30. 1. 2008, 21:13
krása,super
marfulín
(upraveno)
29. 1. 2008, 17:26
Mužu se zeptat, čím je ten dortík pokrytej jestli marcipánem nebo tou hmotou s bonbonu.Já peču už tak osum let i na zakázku ale nad tímhle dortem smekám ,je fakt suprovej
Sáďa
(upraveno)
30. 1. 2008, 21:03
@marfulín
Moc děkuji za pochvalu. Tak to je opravdu čest. Je to hmota z pěnových bonbonů. Peču s láskou a to je celý fígl.
Myšule
(upraveno)
28. 1. 2008, 22:37
uaaaauu
Bejina
(upraveno)
28. 1. 2008, 22:15
alimama
(upraveno)
28. 1. 2008, 21:53
NÁDHERA!
Niiika
(upraveno)
28. 1. 2008, 7:18
Neskutočne krásny Veronika
zvejkulka
(upraveno)
27. 1. 2008, 22:36
Śkoda ho sníst.... Je opravdu moc krásnej..
lumka
(upraveno)
27. 1. 2008, 20:15
nádhera
Muškovka
(upraveno)
27. 1. 2008, 19:59
Ten je něžnej a jemnej! Nádhera!
PavčaL
(upraveno)
27. 1. 2008, 19:53
jako pro princeznu,nádhera!
šutynka
(upraveno)
27. 1. 2008, 19:52
Jemňoučký Slaďoučký Prostě nádhera
Vikyna
(upraveno)
27. 1. 2008, 19:50
jemné, krásné, nádherné. Co dodat, fantastické. Věrka
onasi
(upraveno)
27. 1. 2008, 19:29
krásný, leni, jak se Vám vede vyhladit boky dortu,který potahujete? já tam mám stále "faldy"...
bububububu
(upraveno)
30. 1. 2008, 21:20
@onasi
Koukněte ke mě do receptů, mám tam odkaz na video, kde ukazuje pán, jak se potahuje dort marcipánem. Opravdu to není těžké. Stačí rukkou nadzdvihnout ta boky a druhou rukou to mírně tlačit dolů nebo jak bych to řekla. No koukněte na to video
Sáďa
(upraveno)
27. 1. 2008, 20:36
@onasi
Hmotu vyválíte na tenký plát a přenesete. Pěkně sedne, není potřeba nic uhlazovat. Nic si z toho nedělejte. Bojuji s marcipánem, taky mám faldíky. My na to ale přijdeme nebojte.....
onasi
(upraveno)
27. 1. 2008, 22:25
@Sáďa
leni, take jsem potahovala, viz me recepty, nahore ok, ale po stranach jsem mela sklady, hmota se krcila, bylo ji jakoby moc... viz muj mramorovy dort, tam jsem musela na strane dat na zakryti ruzicku...
backa
(upraveno)
27. 1. 2008, 18:45
Krásný,jemňounký