(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Cheesecake
Potřebné ingredience
muj oblibeny a vyborny cheesecake s pecenymi jablky:-) Ingredience 375 g ricotty 375 g smetanového sýra (Philadelphia, Buko apod.) 230 g krupicového cukru 3 vejce 1 lžíce jemně strouhané citronové kůry 1 lžička vanilkového extraktu Na korpus 125 g máslových sušenek nebo Bebe 55 g mletých mandlí nebo oříšků 45 g másla, rozpuštěného + trocha na vymazání formy Na jahody nebo jablka 2x jablek nakrájených na kostičky + skořicový cukr + cukr 1 sáček čiré želé (dle návodu) 500 g jahod, omytých, odstopkovaných 90 g krupicového cukru (co nejjemnějšího)
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 140 °C, horkovzdušnou na 120 °C.
Doba přípravy: 20 minut
Pečení: 85 minut + chladnutí
-
Jahody (jablka) naskládejte do zapékací mísy, posypte cukrem a dejte péct na čtvrt hodiny, aby změkly a pustily šťávu. Vyjměte z trouby a dejte stranou.
Na korpus zpracujte sušenky v robotu, aby se rozdrobily. Přidejte mleté mandle a máslo a zpracujte v soudržnou hmotu.
Kruhovou otvírací dortovou formu o průměru 22 cm vymažte máslem a dno vyložte pečicím papírem. Dovnitř natlačte stejnoměrně silnou vrstvu připravené sušenkovo-mandlové směsi a dejte chladit.
V robotu dohladka zpracujte ricottu a smetanový sýr. Přidejte cukr, vejce, citronovou kůru a vanilkový extrakt a prošlehejte. Směs přelijte do formy a pečte jednu hodinu a deset minut nebo tak dlouho, až budou okraje zlaté a náplň se bude při poklepání na bok formy lehce chvět. Nechte ve formě vychladnout a podávejte s rozpečenými jahodami nebo jablky zalitý želé.
Doba přípravy: 20 minut
Pečení: 85 minut + chladnutí
-
Jahody (jablka) naskládejte do zapékací mísy, posypte cukrem a dejte péct na čtvrt hodiny, aby změkly a pustily šťávu. Vyjměte z trouby a dejte stranou.
Na korpus zpracujte sušenky v robotu, aby se rozdrobily. Přidejte mleté mandle a máslo a zpracujte v soudržnou hmotu.
Kruhovou otvírací dortovou formu o průměru 22 cm vymažte máslem a dno vyložte pečicím papírem. Dovnitř natlačte stejnoměrně silnou vrstvu připravené sušenkovo-mandlové směsi a dejte chladit.
V robotu dohladka zpracujte ricottu a smetanový sýr. Přidejte cukr, vejce, citronovou kůru a vanilkový extrakt a prošlehejte. Směs přelijte do formy a pečte jednu hodinu a deset minut nebo tak dlouho, až budou okraje zlaté a náplň se bude při poklepání na bok formy lehce chvět. Nechte ve formě vychladnout a podávejte s rozpečenými jahodami nebo jablky zalitý želé.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
rozmarýnka
(upraveno)
9. 5. 2012, 14:42
Vypadá velice lákavě. Připojuji se s prosbou o recept.
zlmy
(upraveno)
8. 5. 2012, 10:42
a recept?
Sophie70
(upraveno)
8. 5. 2012, 10:12
vyzerá veľmi úžasne .... môžem poprosiť recept?