(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Maso pod peřinkou
Potřebné ingredience
Libovolné maso - kuřecí stehna,čtvrtky,kousky masa,vepřová kotleta,kousky,sojové maso,krůtí,králičí atd..,1 cibule,3 starší rohlíky,trochu mléka,2 vajíčka,čerstvou petrželku nebo pažitku,sůl,pepř,koření - nekombinujeme červené koření se zeleným,takže buď kombinace paprika,kari,grilovací atd nebo kombinace bazalka,oregano,majoránka atd.Kdo má rád tak česnek a anglickou slaninu.
Postup přípravy
Maso si osolím,opepřím a na trošce oleje osmahnu do zatáhnutí,přidám na kolečka pokrájenou cibuli a dle chuti slaninu.Mezitím si nakrájím na kostičky rohlíky,zaliju mlékem,osolím,opepřím,přidám dva žloutky a koření dle zvolené kombinace nebo prostě co kdo má rád.Nakonec vmíchám nakrájenou petrželku nebo pažitku,sníh z bílků a utřený česnek- kdo ho může,já dávám jen někdy.Maso s cibulí vložím do pekáče,zaliju hustou nádivkou a peču na 200 stupňů cca 30 minut,záleží na druhu masa.Ke konci odkryju,aby se nádivka pěkně upekla zvrchu.Je to rychlé a moco dobré,my k tomu jíme už jen brokolici v páře.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
besinka
(upraveno)
6. 7. 2012, 12:21
zítra zkusím,z krůtích prsíček ..zelené bylinky mám na zahrádce, přijede kamarádka, tak snad si pochutná
nekup to
(upraveno)
24. 5. 2012, 13:31
Zítra vyzkouším,
VeryTýna
(upraveno)
26. 5. 2012, 19:04
@nekup to
určitě,je to vážně dobroučký