(recept
si oblíbilo 36 návštěvníků)
Bílkové řezy s jahodovým tvarohem
Potřebné ingredience
Korpus: 7 bílků, 200 g cukru moučka, 70 g másla nebo Hery, 200 g hrubé mouky. Náplň: 450 g jahod, 500 g tvarohu ve vaničce, 200 g zakysané smetany, 6 želatinových plátků, cukr moučka dle chuti (asi 3 vrchovaté PL).
Postup přípravy
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a znovu dotuha ušleháme. Přimícháme rozpuštěný vlažný tuk a prosátou mouku. Pečeme na menším plechu (24 x 30 cm) s pečícím papírem v předehřáté troubě na 180°C asi 20 minut. Vychladlý korpus bez papíru uložíme na tác a na korpus položíme ráfek. Nalijeme náplň a necháme v ledničce ztuhnout, nejlépe přes noc. Odstraníme ráfek, nakrájíme a ozdobíme jahodou, namočenou v čokoládě.
Náplň: Jahody očistíme a rozmixujeme, smícháme s cukrem, tvarohy a zakysanou smetanou. Plátky želatiny necháme 10 minut nabobtnat v 5 lžících studené vody, pak želatinu i s vodou za stálého míchání zahřejeme a rozpuštěné vmícháme do jahodového tvarohu.
Řezy jsou v létě velmi osvěžující. Lze je dělat i bez ráfku. (V tom případě pokračujte na plechu a neodstraňujte papír, protože náplň je před ztuhnutím tekutá. A budou trochu nižší.)
Náplň: Jahody očistíme a rozmixujeme, smícháme s cukrem, tvarohy a zakysanou smetanou. Plátky želatiny necháme 10 minut nabobtnat v 5 lžících studené vody, pak želatinu i s vodou za stálého míchání zahřejeme a rozpuštěné vmícháme do jahodového tvarohu.
Řezy jsou v létě velmi osvěžující. Lze je dělat i bez ráfku. (V tom případě pokračujte na plechu a neodstraňujte papír, protože náplň je před ztuhnutím tekutá. A budou trochu nižší.)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Janininka
(upraveno)
2. 6. 2012, 10:49
Krásné holky, nemáte nějaký fígl na krájení zákusků ? Tohle se mi nikdy nepovede.
spero
(upraveno)
2. 6. 2012, 22:04
@Janininka
Janinko, ostrý nůž, po každém řezu umýt nebo třeba jen utřít do ubrousku, aby byl pokaždé čistý. A to je celá věda.
Jaňulka87
(upraveno)
31. 5. 2012, 22:11
Nááádhera, Ivčo Vyzkouším
spero
(upraveno)
31. 5. 2012, 22:36
@Jaňulka87
Díky Jani. Tak se budu těšit na zprávu, jak řezy chutnaly.
Kleinka
(upraveno)
31. 5. 2012, 7:32
No vypadají úžasně, máme rádi jahody, takže určitě zkusíme jen se optám, ty želatinové plátky - ty se dají normálně koupit kdekoliv? nemám s nimi zkušenost. díky
spero
(upraveno)
31. 5. 2012, 22:06
@Kleinka
Renatko, děkuji za pochvalu. Želatinové plátky jsou od Dr. Oetkera, prodává Kaufland, Albert, Billa a nejspíš i všecky ostatní supermarkety. Pracuje se s nimi výborně. Tak ať se vám dílo podaří.
darinka30
(upraveno)
1. 6. 2012, 14:15
@Kleinka
jasne ze sa daju kupit..vzdy a vsade...
Tyna12
(upraveno)
30. 5. 2012, 21:54
kellystova
(upraveno)
30. 5. 2012, 21:38
Ivanko, to musí být dobrota Dala bych si i teď večer. Klidně ať přiberu do rána kilo. Za tu dobrotu by to stálo
spero
(upraveno)
30. 5. 2012, 22:17
@kellystova
Krásný večer Vladěnko.
julie4
(upraveno)
30. 5. 2012, 20:29
Evík 11
(upraveno)
30. 5. 2012, 18:00
Určitě velice lahodné nejen pro chuť, ale i pro oko.
spero
(upraveno)
30. 5. 2012, 21:05
@Evík 11
Evičko, moc Tě zdravím. Je to opravdu dobré. Už se nemůžu dočkat, až dozrají další jahůdky a chystám se, co všechno z nich upeču.