Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 36 návštěvníků)

Bílkové řezy s jahodovým tvarohem

0.0
Bílkové řezy s jahodovým tvarohem

Potřebné ingredience

Korpus: 7 bílků, 200 g cukru moučka, 70 g másla nebo Hery, 200 g hrubé mouky. Náplň: 450 g jahod, 500 g tvarohu ve vaničce, 200 g zakysané smetany, 6 želatinových plátků, cukr moučka dle chuti (asi 3 vrchovaté PL).

Postup přípravy

Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a znovu dotuha ušleháme. Přimícháme rozpuštěný vlažný tuk a prosátou mouku. Pečeme na menším plechu (24 x 30 cm) s pečícím papírem v předehřáté troubě na 180°C asi 20 minut. Vychladlý korpus bez papíru uložíme na tác a na korpus položíme ráfek. Nalijeme náplň a necháme v ledničce ztuhnout, nejlépe přes noc. Odstraníme ráfek, nakrájíme a ozdobíme jahodou, namočenou v čokoládě.

Náplň: Jahody očistíme a rozmixujeme, smícháme s cukrem, tvarohy a zakysanou smetanou. Plátky želatiny necháme 10 minut nabobtnat v 5 lžících studené vody, pak želatinu i s vodou za stálého míchání zahřejeme a rozpuštěné vmícháme do jahodového tvarohu.

Řezy jsou v létě velmi osvěžující. Lze je dělat i bez ráfku. (V tom případě pokračujte na plechu a neodstraňujte papír, protože náplň je před ztuhnutím tekutá. A budou trochu nižší.)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Janininka 2. 6. 2012, 10:49
Krásné (clamp) holky, nemáte nějaký fígl na krájení zákusků ? Tohle se mi nikdy nepovede. :-S
spero 2. 6. 2012, 22:04
@Janininka Janinko, ostrý nůž, po každém řezu umýt nebo třeba jen utřít do ubrousku, aby byl pokaždé čistý. A to je celá věda. :-) :-)
Jaňulka87 31. 5. 2012, 22:11
Nááádhera, Ivčo (Y) (Y) (Y) (zajic) Vyzkouším (L)
spero 31. 5. 2012, 22:36
@Jaňulka87 Díky Jani. (F) (F) (F) Tak se budu těšit na zprávu, jak řezy chutnaly. (hello)
Kleinka 31. 5. 2012, 7:32
No vypadají úžasně, máme rádi jahody, takže určitě zkusíme :-p jen se optám, ty želatinové plátky - ty se dají normálně koupit kdekoliv? nemám s nimi zkušenost. (hello) díky
spero 31. 5. 2012, 22:06
@Kleinka Renatko, děkuji za pochvalu. Želatinové plátky jsou od Dr. Oetkera, prodává Kaufland, Albert, Billa a nejspíš i všecky ostatní supermarkety. Pracuje se s nimi výborně. Tak ať se vám dílo podaří. (F) (F) (F) (hello)
darinka30 (upraveno) 1. 6. 2012, 14:15
@Kleinka jasne ze sa daju kupit..vzdy a vsade...
Tyna12 30. 5. 2012, 21:54
(Y) (jidlo) (jidlo) (clamp)
kellystova 30. 5. 2012, 21:38
(F)Ivanko, to musí být dobrota 8o| Dala bych si i teď večer. Klidně ať přiberu do rána kilo. (smich) Za tu dobrotu by to stálo *-) (hello)
spero 30. 5. 2012, 22:17
@kellystova ,-) ,-) ,-) Krásný večer Vladěnko. (L) (L) (hello)
julie4 30. 5. 2012, 20:29
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Evík 11 30. 5. 2012, 18:00
Určitě velice lahodné nejen pro chuť, ale i pro oko. (Y) (Y) (Y) (*) (*) (F) (hello)
spero 30. 5. 2012, 21:05
@Evík 11 Evičko, moc Tě zdravím. (L) (L) Je to opravdu dobré. (zajic) Už se nemůžu dočkat, až dozrají další jahůdky a chystám se, co všechno z nich upeču. *-) *-) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie