Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Cuketové řezy s jahodovým krémem

3.0
Cuketové řezy s jahodovým krémem

Potřebné ingredience

Korpus: 3 vejce, 1 sklenička oleje, ½ skleničky vody, 2 skleničky nahrubo nastrouhané cukety, 1a1/2 skleničky cukru krupice, 3 skleničky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 PL kakaa. Krém: 250 g tvarohu ve vaničce, 150 g bílého jogurtu, 380 g zakysané smetany, 3 PL cukru moučka, 20 g mleté želatiny Dr. Oetker. Dále: kelímek rozmražených jahod. Sklenička je 2 dl.

Postup přípravy

Cuketová buchta se dá dělat samotná, s ovocem nahoře jako bublanina nebo s krémem jako zákusek. Výběr je jen na vás.

Suroviny na korpus jen smícháme dohromady, nalijeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a v předehřáté troubě upečeme na 160°C na horkovzduch asi 30 minut. Na vychladlý korpus naskládáme rozmražené jahody a zalijeme krémem. Šťávu, která vyteče z rozmražených jahod, slijeme, nasypeme do ní želatinu a necháme 10 minut nabobtnat. Pak ji za stálého míchání mírně zahřejeme a želatinu rozpustíme. V misce smícháme tvaroh, jogurt, zakysanou smetanu a cukr, vmícháme vychladlou jahodovou šťávu se želatinou a nalijeme na jahody. Necháme ztuhnout nejlépe do druhého dne.

Cuketové řezy se dobře krájí. Jsou jemné a lahodné.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 22. 9. 2016, 9:30
(C)
Hnědovláska 11. 7. 2015, 11:46
Krásné je máte (Y)
nynuna 10. 7. 2015, 10:21
Moc krásné řezy (jako vždy) (Y)
Archeoložka 10. 7. 2015, 10:20
Tak tohle určitě zkusíme (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie