Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Výborné špenátové lasagne

0.0
Výborné špenátové lasagne

Potřebné ingredience

-1 balíček lasagní -2 balíčky mraženého listového špenátu( muže být i čestvý) -2 balíčky anglické slaniny po 100g. -8 stroužků česneku -sýr na stouhání 200g -2 balíčky mozzarely Na bešamel: lžíci másla, 1/2l mléka (nejlépe 3/4 litru), 1 a půl lžíce hládké mouky, trocha nastrouhaného muškátového oříšku a sůl

Postup přípravy

Nejprve si připravíme bešamel. V kastulku rozehřejeme máslo, vlijeme mléko a mouku. Mícháme než bešamel zhoustne osolíme a nastrouháme trošku muškátového oříšku (nemusí být). Odstavíme ze sporáku. Do jiného kastrůlku vsypeme mražený špenát, zalijeme trochou vody, přikryjeme pokličkou a necháme dusit, než se odpaří trochu vody a špenát je měkký zbylou vodu nevylévejte je důležitá. Do špenátu namačkejte stroužky česneku, osolte a také odstavte ze sporáku.
Do jakékoliv podlouhlé zapékací mísy vlijeme na dno trochu bešamelu (pozor!!! s bašamelem šetřete ať Vám vystačí na všechny patra) na něj poklademe vedle sebe plátky neuvařených lasagní, na lasagne lžící dáme špenát aby byl po celé ploše mísy, navrch špenátu poklademe plátky slaniny a zase dáme na celou plochu mísy bešamel, poklademe lasagně, špenát , slaninu a tak se to střídá do předposlední vrstvy.Předposlední vrstvu si odhadněte podle toho jak máte vysokou zapékací mísu. Na předposlední vrstvu na slaninu poklademe nakrájenou mozzarelu a zase poklademe bešamelem, lasagnemi, špenátem, slaninou a navrh nastouháme sýr a pokapeme zbytkem bešamelu. Pečeme v troubě asi 200°C 25min. Dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie