Zobrazit přihlášovací formulář
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
***NEJKREHCI A NEJLEPSI ROHLICKY NA SVETE***

***NEJKREHCI A NEJLEPSI ROHLICKY NA SVETE***

Potřebné ingredience

250 g hladké mouky | 210 g másla | 100 g mletých vlašských oříšků | moučkovovy cukr a vanilkovy jen na obaleni do rohlicku se zadny cukr nedava!!!!!!

Postup přípravy

Vypracujeme testo, tvarujeme rohlicky, peceme na 180C° priblizne 10 minut a vychladle obalujeme v mouckovem cukru s vanilkovym\\r\\n\\r\\nJa delam i z zitne, nebo jemne mlete…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Nejlepsi smetanova omáčka s rajcaty

Nejlepsi smetanova omáčka s rajcaty

Potřebné ingredience

Kuřecí maso nebo 2 balicky 100g slaniny, 2 kelimky smetany ,krabicka cherry rajčat, parmazán, sůl, pepř, olej(

Postup přípravy

Na kostky nakrajim omyte maso nebo slaninu, osolíme, opepříme a vložíme do panve do ktere jsme si dali rozehrat olej. Osmahneme a vložíme k masu omyta, nakrájená cherry rajcatka…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře v zeleninové peřince

Kuře v zeleninové peřince

Potřebné ingredience

1 celé kuře, 2 balíčky čínské zeleniny, cibule, pul sklenice kečupu, grilovací koření, sůl, olej

Postup přípravy

Nejdříve si osmahneme cibuli na oleji a pak ji promícháme se zmraženou zeleninou, kterou vsypeme do pekáče, přidáme kečup, grilovací koření, pokapeme olejem a vše na pekáči…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Brokolicové karbanátky

Brokolicové karbanátky

Potřebné ingredience

1 x brokolice 1x cibule 1x vejce 20dkg syru nejlépe goudu 4 stroužky česneku mouku na zahuštění sůl, pepř, kmín, paprika červená strouhanka na obaleni

Postup přípravy

Brokolici uvarime v neosolene vodě. Nakrajime na drobno do misy a struhadlem k tomu nastrouhame cibuli, syr a cesnek. Pridame vejce. Zasypeme moukou, pridame koreni a vse…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Studený těstovinový salát s kuřecím masem ( Náš oblíbený....:o) ..)

Studený těstovinový salát s kuřecím masem ( Náš…

Potřebné ingredience

1/2 pytlíku těstovin (penne), 1 balíček nakrájené na plátky slaniny, 1 kuřecí prso, 20dkg goudy ( nebo ementálu) 1 plechovka kukuřice, majonéza 4-5 polévkových lžic, sůl, pepř, olej

Postup přípravy

Těstoviny si uvaříme podle návodu ve vroucí , osolené vodě. Scedíme necháme vychladit. Mezi tím si rozpálíme olej, přidáme nakrájenou na kostičky slaninu a kuřecí maso. Osmahneme…

Zobrazit více...
DIETY
Zapečený lilek s kuřecím masem a cibulí

Zapečený lilek s kuřecím masem a cibulí

Potřebné ingredience

1 lilek, 1 cibuli, 1 kuřecí řízek, lžička mleté papriky, lžička kmínu, půl lžičky kari, sůl, pepř, olivový olej ,20% sýr na strouhání(nejlépe chutná na lilku Boryna)

Postup přípravy

Lilek vydlabeme lžící a necháme asi 8mm od kraje, zbytek vydlabaného lilku nakrájíme na kostičky, poté na lžíci olovového oleje osmahneme na měsíčky nakrájenou cibuli, přidáme na…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Výborné špenátové lasagne

Výborné špenátové lasagne

Potřebné ingredience

-1 balíček lasagní -2 balíčky mraženého listového špenátu( muže být i čestvý) -2 balíčky anglické slaniny po 100g. -8 stroužků česneku -sýr na stouhání 200g -2 balíčky mozzarely Na bešamel: lžíci másla, 1/2l mléka (nejlépe 3/4 litru), 1 a půl lžíce hládké mouky, trocha nastrouhaného muškátového oříšku a sůl

Postup přípravy

Nejprve si připravíme bešamel. V kastulku rozehřejeme máslo, vlijeme mléko a mouku. Mícháme než bešamel zhoustne osolíme a nastrouháme trošku muškátového oříšku (nemusí být).…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Smetanové rizoto s chřestem

Smetanové rizoto s chřestem

Potřebné ingredience

-hrneček rýžě(nejlépe parboleid) -2dcl bílého vína -půl svazku zeleného chřestu -žampiony -1/2l zeleninového vývaru -kelímek smetany ke šlehání -sůl, pepř -cibule -olej -sýr na strouhání (doporučuji goudu, ale moc dobrý je i parmazán)

Postup přípravy

Do kastrolu dáme na olej spěnit cibuli, přidáme nakrájený(asi na 3cm) chřest, žampiony na plátky osmahneme, přidáme hrneček rýže a zalijeme vínem. Necháme víno provařit a když se…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené brambory s vepřovou konzervou

Zapečené brambory s vepřovou konzervou

Potřebné ingredience

500g brambor, 1 vepřová konzerva, cibule, půl skleničky naložené míchané sladkokyselé zeleniny ( skládá se z kukuřice, papriky, zelí..dá se koupit v Penny a v Tescu). trocha olivového oleje, sýr na srouhání, sůl, pepř dle chuti.

Postup přípravy

Oloupané brambory uvaříme ve vroucí vodě, necháme vychladnout a přes sítko na brambory je protlačíme do zapékací mísy. Na pánvi nahřejeme olej, vložíme pokrájenou cibuli necháme…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Rychlé langoše na sladko i na slano

Rychlé langoše na sladko i na slano

Potřebné ingredience

500g hladke mouky, kostka droždí, 250ml vody dle potřeby, spetka soli a olej na smažení Na sladko: Cukr, skořice, máslo Na slano: Kečup, česnek, 3 lžíce vody, 20g strouhaného sýra

Postup přípravy

Mouku nasypeme do zadělávací mísy, vytvoříme si kvasek, ohřejeme 350ml vody stáhneme z plotny a do vlažné rozdrobíme droždí. Po te vlijeme k mouce, osolime a vše promícháme.…

Zobrazit více...

Kategorie