Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Smetanové rizoto s chřestem

0.0
Smetanové rizoto s chřestem

Potřebné ingredience

-hrneček rýžě(nejlépe parboleid) -2dcl bílého vína -půl svazku zeleného chřestu -žampiony -1/2l zeleninového vývaru -kelímek smetany ke šlehání -sůl, pepř -cibule -olej -sýr na strouhání (doporučuji goudu, ale moc dobrý je i parmazán)

Postup přípravy

Do kastrolu dáme na olej spěnit cibuli, přidáme nakrájený(asi na 3cm) chřest, žampiony na plátky osmahneme, přidáme hrneček rýže a zalijeme vínem. Necháme víno provařit a když se začne odpařovat, přidáme polovinu vývaru a opět necháme provařit, až se začne vývar odpařovat přidáme zbytek vývaru a necháme vařit než je rýže poloměkká. Nakonec přilijeme smetanu a necháme ji hodně provařit, až se rýže uplně uvaří. Promícháme, osolime a opepříme dle chuti. Při servírovaní posypeme nastrouhaným sýrem. Dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Annyys 28. 6. 2012, 10:59
děkuju, nám taky moc chutná (L)
gabra 27. 6. 2012, 14:44
právě jsem dovařila - ryché, jednoduché, výborné, chutné, lehké jídlo (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (B)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie