(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Třešňové řezy
Potřebné ingredience
1 Hera 25O g moučkového cukru 5 vajec 260 g molohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva trochu mléka kakao třešně KRÉM: šťáva z třešní 1/2 l vody 2 polévkové lžíce cukru vanilkový puding 25O g másla čokoláda na vaření
Postup přípravy
Utřeme heru, moučkový cukr a žloutky. Dále přidáme polohrubou mouku, prášek do pečiva, trochu mléka a nakonec sníh z oddělených bílků.
Do třetiny těsta přidáme kakao a na vyšší plech nalijeme nejdříve světlé těsto, pak tmavé, poklademe kompotované vypeckované třešně a upečeme při 180°.
Krém:
štěvu z višní doplníme vodou, přidáme cukr, puding a vaříme, až krém zhoustne. Utřeme máslo a přidáme k němu vychladlý krém. takto hotový krém natřeme na vychladlý koláč a nakonec polijeme čokoládovou polevou.
Do třetiny těsta přidáme kakao a na vyšší plech nalijeme nejdříve světlé těsto, pak tmavé, poklademe kompotované vypeckované třešně a upečeme při 180°.
Krém:
štěvu z višní doplníme vodou, přidáme cukr, puding a vaříme, až krém zhoustne. Utřeme máslo a přidáme k němu vychladlý krém. takto hotový krém natřeme na vychladlý koláč a nakonec polijeme čokoládovou polevou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé