Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Třešňové řezy.

0.0
Třešňové řezy.

Potřebné ingredience

Protože zrají třešně tak aktuální recept.
Korpus: 3 vejce,15 dkg písk.cukru,100ml oleje,2 lžíce kakaa,22 dkg polohrubé mouky,1 prášek do pečiva,200ml mléka.
náplň:1 šlehačka v prášku,1 kysaná smetana,vanilkový cukr ( nebo - PUDINK OLÉ)
1 želatina,a hlavně třešně.

Postup přípravy

Napřed si vypeckujeme třešně ,přidáme 3 lžíce cukru,nepřidáváme žádnou vodu a mírně povaříme.Než nám vystydnou třešně upečeme korpus.- ušleháme vejce s cukrem přidáme olej a potom ostatní ingredience.Nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech.Po vychladnutí pokapeme rumem,ale nemusíme.
Scedíme šťávu z třešní přidáme vodu,místo cukru jsem přidala trochu rybízového tangu ,aby byla kyselkavější a želatinu,kterou si uděláme podle návodu.
Ušleháme šlehačku a do ní vmícháme zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem.Do ní vmícháme část třešní a potřeme korpus.zbytek třešní naskládáme na šlehačku.Dáme vychladit do lednice a pak polijeme po částech želatinu.nepolíváme naráz,aby se nám nerozlila pod korpus.Vždycky počkáme až zatuhne a znovu políváme.
Na závěr jsem ještě postříkala čokoládovou polevou a pár třešní namočila do čokolády a dozdobila.

xx

xx

xx

xx

xx

xx

nevyfotilo se mi to moc dobře

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 31. 5. 2009, 15:06
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
backa 18. 6. 2009, 14:46
@Ilonáček DÍKY (L) (K) (hello)
snecka 31. 5. 2009, 13:30
;-)jůůů, du na to, jen co prestane prset!!!!! (L) (L) (L)
backa 31. 5. 2009, 14:24
@snecka dík (L) u nás už přestalo :-) ale kdo ví jak na dlouho (dest) (hello)
Gosha 31. 5. 2009, 12:58
Hmmmm to vypadá dost dobře - to musím zkusit - jen u nás ty třešně nějak ne a ne červenat *-)
backa 31. 5. 2009, 13:14
@Gosha No jo Helenko,Vy jste výš a my v nížině u nás je všechno spíš, :-)Ale taky dozrají (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie