Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept

Třešňové řezy!!!

0.0
Třešňové řezy!!!

Potřebné ingredience

Těsto jako na perník: 2skl. od hořčice cukru krupice, 2celá vejce, 2lžíce kakaa, 1sklenka oleje, 3 sklenky hl.mouky, 2sklenky mléka, 1 kypřící prášek do perníku. Třešňový kompot, solamyl, 1 měkký tvaroh, 1 šlehačka na šlehání, 1lžíce-2lžíce přáškového cukru(dle chuti) Na čoko.polevu: 18dkg Hery, 4lžíce kakaa, 2lžíce mléka, 24dkg práškového cukru, 2lžíce solamylu

Postup přípravy

Těsto: cukr, celá vejce, kakao a olej dobře utřeme, pak přidáme mouku mléko a prášek do perníku. Upečeme v předem vyhřáté troube na 180stupňů asi 30min. Necháme vychladnout! Pak perník poklademe vypeckovanými a dobře okapanými třešněmi. Ze štávy a solamylu( poměr záleží na množství. Na 2dcl štávy tak 1lžíce solamylu)uděláme rosol. Do studené š´távy metlou vmícháme solamyl a přivedem k varu. Když se začne vařit, ihned stáhneme z plotýnky! Teplé lejeme na třešně!
Šlehačku ušleháme dotuha(šlehačka před šleháním musí být studená z lednice, tak se nejlépe vyšlehá), přidáme cukr dle chuti a vmícháme tvaroh. Tuto směs vetřeme na třešně s rosolem.
Poleva:všechny přísady dáme do kastrůlku ve vodní lázni. Mícháme tak dlouho, až se poleva spojí a pěkně se leskne. Nesmíme vařit!!! Polevu dáme navrch buchty. Já to neroztírám, jen to postříkám. Dobrou chuť!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie