Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Jablečno-čokoládová buchta :-)

0.0
Jablečno-čokoládová buchta :-)

Potřebné ingredience

Na těsto: 40 dkg nastrouhaných jablek nahrubo, 25 dkg krystalového cukru, 20 dkg polohrubé mouky, 1 vajíčko, 1 prdopeč, 1 van. cukr, 1 lžíce kakaa, 1,5 lžíce oleje, 1 štamprdle rumu Na polevu: 16 dkg másla, 20 dkg moučkového cukru, 4 lžíce kakaa, 2 vejce

Postup přípravy

Příprava těsta: do misky si dáme nastrouhaná jablka, posypeme krystalovým cukrem a vanilkovým cukrem a počkáme, než jablíčka pustí šťávu, jablka zhnědnou, vůbec nevadí. Pak přimícháme ostatní suroviny, vymícháme těsto, které rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme na cca 220 (elektrická trouba klasicky, horkovzduchem jsem ji ještě nepekla).
Já peču v plechu o velikosti 41 x 36 cm a dávám dávku a půl, aby byla buchtička vyšší, kdo má menší plech, stačí jedna dávka.
Buchtičku hlídat, protože je tmavá, není na ní moc poznat, kdy je hotová, takže pohlídat kraje a pichnout špejličkou.

Příprava polevy: v kastrólku rozpustíme máslo, přidáme cukr a kakao, mícháme do rozpuštění cukru a sundáme z plotny (stále míchat), do vlažné směsi dáme vajíčka a vymícháme si hladkou polevu, kterou ihned dáme na buchtu, aby šla hezky rozetřít. V žádném případě už nedávat na plotnu, aby se vajíčka neuvařila.
Jak tam dáte ty vajíčka a budete míchat, sami uvidíte, tak je poleva za chvilku krásně hladká a lesklá.

Celé to pak dáme ztuhnout do ledničky, buchta se hůře krájí, ale když je pořádně ztuhlá, tak to jde.
U nás tedy buchta velmi oblíbená,výýýýýýýýýborná mňamka, vždycky ihned pryč a která návštěva ochutnala, vždycky si odnášela recept :-)

Omlouvám se, fotku dodám později, bohužel jsem nestihla vyfotit, jedli mi to pod rukama :-)
Jedna rada: kakao používám holandské, aby to mělo tu pravou chuť :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Jana z VM 8. 11. 2013, 7:25
buchtičku jsem vyzkoušela, je vynikající!!! Pekla jsem na menším pekáčku na pečení masa. Byla tak akorát vysoká. Poleva je velice zajímavá a výborná!! (L) Manžel vzal kousek do práce a další den vzal zbytek i s plechem.... recept si fotily všechny ženský u něho v práci!¨ doporučuji vyzkoušet! (clamp)
Dada34 7. 6. 2012, 23:11
(Y) (Y) (Y)
gabi2 7. 6. 2012, 10:20
škoda že není foto *-)
Niina 7. 6. 2012, 10:30
@gabi2 Já vím, omlouvám se, až byla buchta snězená, tak mě napadlo, že bych se o recept mohla podělit tady, že je fakt výborná. Určitě ji v dohledné době budu dělat znovu, tak fotku dodám. :-$ :-$ :-$

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie