(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Marcipán

Potřebné ingredience
bílek- 1 ks,
cukr moučka-120 g,
sladké mandle-120 g
Postup přípravy
Mandle spaříme, oloupeme a velmi jemně nakrájíme. Smícháme je s cukrem a přidáme vidličkou napěněný bílek. Třeme, dokud nevznikne vláčná hmota. Je-li řídká, přidáme cukr, v opačném případě ještě trochu bílku.
Hotovou hmotu vyválíme do válečku, zabalíme do potravinářské fólie a uchováváme v chladu.
Hotovou hmotu vyválíme do válečku, zabalíme do potravinářské fólie a uchováváme v chladu.

příklad tvaru
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

peckam
(upraveno)
23. 8. 2007, 11:44
Dobrý den Petro.Prosím o radu jak mám docílit čokoládového,nebo tmavého marcipánu přidat kakao?Děkuji za odpověď Petra.
nahlásit

Ilonáček
(upraveno)
6. 11. 2009, 13:06
@peckam
obarvit potr. barvou-BRETON-koupí se v drogerii nebo gelovými barvičkami na pečení.
nahlásit