Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Kávový dort pro manžela k narozeninám

0.0
Kávový dort pro manžela k narozeninám

Potřebné ingredience

Na korpus: 6 vajíček,140g mletého cukru, 140g mletých ořechů, 50g čokolády, 1-1/2 lžičky hrubě pomleté kávy (turek), trochu šťávy z citronu a postrouhané kůry, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce jemné strouhanky, a asi hrst pomletých ořechů na ozdobu. Náplň: 50g másla-rozpustit,osdtavit z plotny a přidat 80g hladké mouky, 100g cukru-vrátíme na plotnu a až se vše spojí,přidáme 250ml silné kávy(cca 4lžičky turka-přecedit) a vymícháme kaši-necháme vychladnout,nejlépe položit na horký potravinářskou folii a tím nevznikne škraloup! Na kávová zrna: 230g mletého cukru,80g másla, 30g kakaa, 1 lžička rumu, 1 lžíce mleté kávy(turek)

Postup přípravy

Na korpus-
žloutky ,cukr a vanilkový cukr umícháme s citronovou šťávou a kůrou do pěny. Pak přidáme pomleté ořechy,postrouhanou čokoládu,pomletou kávu,strouhanku a na konec vmícháme opatrně vyšlehaný, tuhý sníh z bílků. Těsto vylijeme do vymaštěné a moukou vysypané dortové formy a upečeme do růžova. Vychladlý korpus podélně rozkrojíme a potřeme náplní,dáme druhý plát a potřeme zbytkem krému i po krajích a posypeme ořechama a ozdobíme kávovýma zrnama.
Na krém-
Vyšleháme 150-200g másla nebo hery s 50g mletého cukru a postupně zašleháváme kávový krém. Šleháme asi 5minut,až krém hodně nabude.
Kávová zrna:
Vše smícháme dohromady,až se vše spojí, dáme na 2-3hodiny odpočinout do lednice,poté vyndáme a tvoříme oválky a uprostřed uděláme špejlí rýhu-tím se vytvoří kávové zrno.
Nazdobíme dortík,dáme vychladit a pak hurá na něj :-))

..tento kousek nám zbyl do druhého dne.....jinak se vše snědlo :-) Manžel dorty moc nemusí,ale tento si pochvaloval,jak je dobroučký!!! Tímto moc děkuji za inspiraci a recepty na kávovou náplň paní Monice ID 124725 a kávová zrna paní Vlaďce ID 217 318...moc díííky...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

pernibar (upraveno) 25. 5. 2014, 12:27
Tak tohle je naprosto luxusní záležitost (Y)!!! Pekla jsem na oslavu narozenin tchýňi a všichni jsme se shodli, že nemá chybu. Jen jsem ubrala cukru v těstě i krému, protože jsem celý dort potahovala ještě falešným marcipánem, tak aby nebyl přeslazený. Do másla na krém jsem dala navíc čajovou lžičku mleté kávy na efekt a výsledek byl famózní. Opravdu super recept a velmi chutný dortík. Moc děkuji Míši za recept (L) Bára
béďula 30. 6. 2014, 10:19
@pernibar Baru, jsem moc ráda,že chutnal a že se líbil :-) I manžel byl nadšený,miluje kávu a toto bylo wow ,-)...říkal!

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie