Zobrazit přihlášovací formulář

Saláty, zálivky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Odlehčený bramborový salát s červenou řepou + vinná klobása do trouby (dietnější varianta než smažená)

0.0
Odlehčený bramborový salát s červenou řepou + vinná klobása do trouby (dietnější varianta než smažená)

Potřebné ingredience

Bramborový salát je ten samý, který mám ve svých receptech jako odlehčenou verzi klasického, jen jsem přidala na kostky nakrájenou uvařenou červenou řepu, která mi zbyla - výsledná barva je skvělá :o)

Postup přípravy

brambory uvařené ve slupce, uvařená červená řepa, cibule, paprika (lepší ta masitější, sladší), vejce natvrdo, majolka (ev. lžíce tatarky, hořčice), bílý jogurt, sůl, pepř + vinná klobása

Nakrájené uvařené brambory, vařenou červenou řepu, syrovou papriku a nadrobno nakrájenou cibuli smícháme, poté přidáme majolku a bílý jogurt půl napůl tak, jak nám vyhovuje konzistence, kdo chce, může přidat i trochu tatarky a hořčice. Teprve do zamíchané směsi přidávám nadrobno nakrájená vejce, osolím, opepřím. Pořádně zamíchám a je hotovo. Nejlépe je nechat ho odležet do druhého dne.

Vinnou klobásu stočíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na cca 200°C, hlídáme připečení, když je opečená jedna strana, otočíme, ke konci můžeme pustit v troubě gril na kůrčičku. Při tomto způsobu přípravy klobás se nemusíme zatěžovat spícháváním špejlemi a i to, že nejsou smažené na oleji, je trochu dietnější varianta přípravy. Pokud pustí hodně šťávy, odeberu pár lžic pryč, aby se klobásy nevařily ve vlastní šťávě. Jinak už vinné klobásy nepeču.

Dobrou chuť!

Příště dodám průběžné foto pečení klobás, stihla jsem jen ten konec před snědením.... :o)
Recept na klobásy mám vložený samostatně - viz. Vinná klobása pečená dietněji (ve vlastní šťávě) na plechu.

na plechu, již upečené na pečícím papíře

základní verze odlehčeného salátu, zatím bez řepy

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Olča =) 10. 7. 2012, 16:10
Ivi,taky dělam salát z řepy,ale trochu,jínak.(uvařené brambory,červená řepa,mrkev,kyselá okurka,cibule,kysané zeli(může,ale nemusí být),olej,sůl,pepř,bylinky,trochu cukru.je to taky mňamka.Zrovna mám ho k obědu(ale bez klobásy).Ten Váš určitě vyzkouším. (Y) (Y)
Vanusak 10. 7. 2012, 16:25
@Olča =) Oli, ten Váš mi připomíná salát z červené řepy od Mačingové, který je do víc kysela. ,-) Já raděj sladší a s tou masitou paprikou je to fakt výborný, osvěžující. :-) Ta kyselejší verze bude určitě chutnat manželovi, díky za tip. (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie