Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Lehký broskvový koláč

0.0
Lehký broskvový koláč

Potřebné ingredience

osm čerstvých broskví (nebo tři plechovky loupaných konzervovaných broskví), šálek malin, půl šálku másla nebo margarínu, šálek mouky, jeden a půl šálku cukru, dvě lžíce prášku do pečiva, čtvrt lžíce soli, šálek mléka, lžičku skořice, čtvrt lžičky muškátového oříšku, šlehačku

Postup přípravy

Předehřejte troubu a broskve zatím rozkrájejte na centimetr široké plátky (konzervované nechte předtím okapat od šťávy, kterou si schovejte). V pánvi nebo mikrovlnce rozehřejte máslo a vlijte do kulaté koláčové formy o průměru dvacet až třicet centimetrů. V malé míse smíchejte mouku, šálek cukru, prášek do pečiva a sůl. Přidejte mléko a (pokud používáte konzervované broskve) půl šálku šťávy. Hladkou směs vlijte do dortové formy a navrch vyskládejte skoro všechny maliny. Pak rozmístěte broskve a koláč pocukrujte a posypejte skořicí a muškátovým oříškem. Pečte 45 minut (nebo dokud těsto nezezlátne). Moučník podávejte ozdobený trochou šlehačky a zbylými malinami.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

dajulinka2 30. 8. 2006, 15:01
je to vyborny!!!!!!!!!!!!!!!mensi chybicka:udala jsem to na plech,a z plechu se to musi jit lzici protoze na plech toho je malo takze to nejde nejak rezat aby to drzelo tvar..ale nevadi vsem moc chutna a me taky az moc

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie