(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Vepřové měšce plněné zelím a klobásou.

Potřebné ingredience
Pro 4 osoby: 4 vepřové řízky, 2 klobásky (nebo stačí párkový), kysané zelí, cibule,mouka na zahuštění, olej, sůl a pepř
Postup přípravy
Řízky naklepeme, nasolíme, opepříme, doprostřed vložíme zelí (dle chuti propláchnuté) a 1/2 klobásky, jejiž konce jsme nařízli, jako když opékáme párky:-) Měšce zavážeme provázkem nebo spíchneme párátkem. Na oleji zpěníme cibulku, měšce ze všech stran opečeme a pak máme dvě možnosti. 1. Měšce dále dusíme ve stejném hrnci, jako když děláme třeba španělské ptáčky. 2. Měšce dáme dopéct do trouby v pekáčku s troškou vody. Pokud je manžel "masožravec" a chcete pro děti a pro sebe uvařit něco podobného, ale zdravějšího, doporučuju kombinovat s receptem "Kuře na zelí". http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=13325
Výpek z pod masa v kastrůlku ještě chvilku vaříme, případně ještě přidáme trošku vody a zahustíme moukou. Vhodná je jakákoli příloha kromě rýže a těstovin :-)
Výpek z pod masa v kastrůlku ještě chvilku vaříme, případně ještě přidáme trošku vody a zahustíme moukou. Vhodná je jakákoli příloha kromě rýže a těstovin :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé