(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
vepřové měšce plněné zelím
Potřebné ingredience
vepřové maso asi 6 větších plátků,
1 kysané zelí,
20-30 dkg anglické slaniny,
sůl,
pepř,
kmín,
masový vývar,
1 šlehačka
olej
Postup přípravy
Nakrájíme si anglickou slaninu a opečeme na pánvi až je dozlatova opečená, přidáme nakrájené kysané zelí,které osolíme ,okmínujeme a přidáme podle chuti cukr,jak kdo má rád. Zelí trochu osmažíme a sundáme z plotny,necháme trochu vychladnout.
Maso si nakrájíme na větší plátky a pořádně naklepeme. osolíme a opepříme. Na každý plátek masa dáme trochu zelné směsy a pořádně zavážeme provázkem.
každý měšec opečeme na pánvi,aby se maso zatáhlo a vložíme do vývaru,vaříme tak dlouho dokud maso není měkké.
Až je maso hotové,tak jej vyjmeme z hrnce(ponecháme na teplém místě) a vývar necháme hodně vyvařit.Dochutíme a přidáme šlehačku. Po dohotovení sosu maso vložíme na zpět.
Podáváme s hranolky nebo opečenými bramborami
Maso si nakrájíme na větší plátky a pořádně naklepeme. osolíme a opepříme. Na každý plátek masa dáme trochu zelné směsy a pořádně zavážeme provázkem.
každý měšec opečeme na pánvi,aby se maso zatáhlo a vložíme do vývaru,vaříme tak dlouho dokud maso není měkké.
Až je maso hotové,tak jej vyjmeme z hrnce(ponecháme na teplém místě) a vývar necháme hodně vyvařit.Dochutíme a přidáme šlehačku. Po dohotovení sosu maso vložíme na zpět.
Podáváme s hranolky nebo opečenými bramborami
maso zavážeme provázkem
opečeme ze všech stran na pánvi
vložíme do vývaru a uvaříme do měkka
uvařené maso vyjmeme a zbavíme provázků
omáčku necháme přejít varem a chvilku povaříme
nakonec přidáme šlehačku, dochutíme a můžeme i zahustit hl.moukou
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé