Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

vepřové měšce plněné zelím

0.0
vepřové měšce plněné zelím

Potřebné ingredience

vepřové maso asi 6 větších plátků,
1 kysané zelí,
20-30 dkg anglické slaniny,
sůl,
pepř,
kmín,
masový vývar,
1 šlehačka
olej

Postup přípravy

Nakrájíme si anglickou slaninu a opečeme na pánvi až je dozlatova opečená, přidáme nakrájené kysané zelí,které osolíme ,okmínujeme a přidáme podle chuti cukr,jak kdo má rád. Zelí trochu osmažíme a sundáme z plotny,necháme trochu vychladnout.
Maso si nakrájíme na větší plátky a pořádně naklepeme. osolíme a opepříme. Na každý plátek masa dáme trochu zelné směsy a pořádně zavážeme provázkem.
každý měšec opečeme na pánvi,aby se maso zatáhlo a vložíme do vývaru,vaříme tak dlouho dokud maso není měkké.
Až je maso hotové,tak jej vyjmeme z hrnce(ponecháme na teplém místě) a vývar necháme hodně vyvařit.Dochutíme a přidáme šlehačku. Po dohotovení sosu maso vložíme na zpět.
Podáváme s hranolky nebo opečenými bramborami

maso zavážeme provázkem

opečeme ze všech stran na pánvi

vložíme do vývaru a uvaříme do měkka

uvařené maso vyjmeme a zbavíme provázků

omáčku necháme přejít varem a chvilku povaříme

nakonec přidáme šlehačku, dochutíme a můžeme i zahustit hl.moukou

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie