Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Pravé těstoviny - vynikající ,hotové za 15min

0.0
Pravé těstoviny - vynikající ,hotové za 15min

Potřebné ingredience

Těstoviny z hlavního fota - chilli koření, olivový olej, šťáva z citronu a citronová kůra, červená cibule, voda z uvařených těstovin, pepř, sůl, bazalku.

Postup přípravy

Uvařím těstoviny klasicky v osolené vodě, když jsou hotové, scedím a trochu vody / malý hrnek/ z těstovin si nechám. Nakrájíme si cibuli na půlměsíce - zhruba 0,5cm široké a osmažím na osmahnu na oliv.oleji v pánvičce. Když je jemně osmahlá, přisypu / tak jako když malinko více osolíte/ chilli koření , / prostě mezi tři prsty/ promíchám, pokapu citronovou štávou zhruba z půlky citronu a z té půlky nastouhám kůru, vše do pánve, promíchám a přisypu všechny uvařené těstoviny, promíchám a naleji tak 3-4 lžíce zbylého vývaru z těstovin..My máme rádi bazalku, takže tu si pokrájím a nakonec přihodím, fakt jednou promíchnu a IHNED podávat..... Je to opravdu rychlovka, děti to milují, manžel také.. je to osvěžující lahůdka.. nebudete litovat

Ta půlka citronu, je to tak pro dva dospělé+ 1 dítě.. Když budete dávat více těstovin, tak samozřejmě více ingradiencí..

Jinak, když je chlap sámdoma, dávám mu silnější nálož a to jen dotoho místo chilli pokrájím dvě, tři malé chillipapričky nadrobno.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

bedla7 17. 6. 2019, 12:17
(Y) zajímavé
marky18 3. 9. 2012, 18:07
To zní dobře (Y) (Y)
Sofiny 3. 9. 2012, 18:10
@marky18 děkujuuu, je to levné, zdravé a kdo jedl, tak moc chutnalo....papa Markét a díky.. :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie