Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Tempeh s tarhoňou

0.0
Tempeh s tarhoňou

Potřebné ingredience

Na 1 celý balíček tarhoně potřebujeme: olivový olej, 1 tempeh "smažený", 1 velká cibule, 1 velká mrkev, 2 stroužky česneku, 1 lžička solčanky, 1 střední cuketa, přírodní sojová omáčka dle chuti, zelená petržel.

Postup přípravy

Používám velkou pánev s poklicí. Na olivovém oleji restujeme nadrobno nakrájenou cibulku, česnek, nadrobno pokrájený tempeh, po chvílích přidáváme najemno nastrouhanou mrkev a nadrobno nakrájenou cuketu (slupku z cukety strouhám nadrobno, aby se směs spojila), lžičku solčanky, zlehka orestujeme. Přidáme tarhoňu (je toho cca 1,5 hrnku, pak budeme potřebovat dvojnásobné množství horké vody). Směs ještě zasucha orestujeme, až začne tarhoňa vonět a trochu růžovět, pak zalejem horkou vodou (na toto množství tedy 3 hrnky), přiklopíme pokličkou a na mírném plameni dusíme pozvolna přesně 10 min. Nemícháme! Celou pánev vezmeme a dáme na půl hodiny do peřin dojít. Po této době ji vrátíme na plamen, vmícháme dle chuti sojovou omáčku (na toto množství je to až 5 lžic) a na pánvi několikrát promícháme. Vmícháme zelenou petrželku a podáváme nejlépe se zelným salátem (v mých receptech). Dobrou chuť!

My si toto jídlo ještě rádi posypeme strouhaným parmazánem.

Tarhoňa - dá se koupit v Lídlu, balíček 500g za 9,90,- Kč

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 24. 8. 2013, 8:55
(Y)
marky18 23. 8. 2013, 23:54
Prima tip (Y) (clamp)
MartinkaSvobodka 5. 2. 2013, 23:24
No to si delate srandu???S tou cenou???Ja ji nakupuji v nejakem farmarskem obchudku okolo 50 kc.Strasne mi chutna,ale prijde mi docela draha,takze hura do Lidlu,jsem zvedava jestli pochodim.
MatildaH 6. 2. 2013, 11:40
@MartinkaSvobodka Martino bohužel u nás už ji v Lídlu nemají, nevím jestli neměli odbyt nebo co, ptala jsem se a prý mají výpadky určitého zboží a zdali bude nebo nebude, mi nebyli schopni říct. Podařilo se mi ji sehnat v takové maloobchodní síti za 14,90,-, ale ta je vaječná, kdežto ta z Lídlu byla bezvaječná a trochu menší.
XALMA 5. 2. 2013, 22:57
(Y) (Y) tak nato se těším (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie