Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Dortík pro švagrovou - bonbónky, ze kterých se nic nepoláme, když je bude chtít odvézt

0.0
Dortík pro švagrovou - bonbónky, ze kterých se nic nepoláme, když je bude chtít odvézt

Potřebné ingredience

Roláda - 4 vejce, 8 dkg cukru, 8 dkg hladké mouky
Marcipán - u dortu s autíčky
Krém dovnitř - pomazánkové máslo, šlehačka, moučkový cukr, krém navrch - 2,5 dkg másla a cukr moučka podle chuti
Marmeláda podle chuti

Postup přípravy

Roláda - ušleháme sníh z bílků a cukru, pak přidáme žloutky a mouku, upečeme na papíře, pak si vál posypeme malinko hladkou moukou, překlopíme na to placku, položíme na ni mokrou utěrku a papír se krásně odpaří, jde hezky sloupnout. Sbalíme roládu a necháme vychladnout.
Krém - den předem jsem si svařila šlehačku, nechala vychladit v ledničce. Druhý den ušlehám pomazánkové másla s cukrem a pak přidám ušlehaniou šlehačku. Cukr dávám podle chuti.
Vychladlou roládu rozbalit, potřít marmeládou, pak krémem z pomazánkového másla. Roládu zabalit a vršek a boky potřít máslem utřeným s cukrem - jen maličko. Pak je to zabaleno marcipánem - našla jsem výborný tip - marcipán před rozvalováním dát na pár vteřin do mikrovlnky a pak propracovat a vyvalovat - krásně změkne. No a vršek ozdobit jak se komu líbí. Nemohla jsem toho moc vymýšlet, protože švagrová si to poveze autobusem, tak aby se na tom nic nepolámalo. Jeden bonbon už zařval, ale druhý uhájila :-) Prostě jsem dělala pokusy s krémem a vyšlo to.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Yvetta 10. 2. 2008, 23:34
krásný
backa 9. 2. 2008, 19:49
(Y)Moc hezké a bezva nápad ,povedlo se (clamp) |:o) (^) (D)
Dulidu 10. 2. 2008, 23:10
@backa Děkuju za pochvalu ! A dneska už můžu i říct - chutnal :-)
M-kocurek 9. 2. 2008, 19:15
(Y) krása (clamp)
Dulidu 9. 2. 2008, 19:42
@M-kocurek Děkuju :-$
adriM 9. 2. 2008, 18:16
Tak tohle je úžasné a nemá chybu,stejně jako druhý dort,který jste dnes vložila... (clamp) (clamp) (clamp) Moc by mě zajímalo jak se vám pracovalo s potažením "bonbónků" :-) To byla nejspíš roláda,že? (Y) Jste opravdu moc šikovná!
Dulidu 9. 2. 2008, 19:45
@adriM Děkuju za pochvalu!!! :-$ Bonbóny jsou půlka rolády. Pracovalo se s tím pěkně. Potahovala jsem poprvé a tohle šlo velmi snadno. Vyválela jsem placku z marcipánu na mikrotenu, na to položila roládu a i s tím igelitem to právě šlo krásně přitlačit bez jakéhokoliv přenášení. Takže pro začátečníka jako jsem já docela vhodný objekt. :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie