Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept

Masové nudličky se zavařenými hříbky-děkuji-Anna Kocíková

0.0
Masové nudličky se zavařenými hříbky-děkuji-Anna Kocíková

Potřebné ingredience

Suroviny: 300 g vepřové kýty,nebo kuřecích prsou nakrájených na nudličky 150 g prorostlejší anglické slaniny na drobné kostičky 1 menší cibule na jemné půlměsíčky 1 malá chilli paprička nadrobno/lze vynechat 1 kostka zeleninového bujónu 2 pl rajčatového protlaku 1 sklenka od Kunovjanky zavařených hříbků ve sladkokys.nálevu/obsah 340 g nakrájená nať lahůdkové cibulky,nebo jiné bylinky na ozdobu

Postup přípravy

Postup
Slaninu osmažíme do růžové barvy, přidáme nudličky masa a prudce orestujeme(necháme zatáhnout). Přidáme cibuli, pokud chceme, tak i chilli papričku a restujeme, než cibule zavadne cca 5minut. Poté přidáme protlak, rozdrobenou kostku bujónu, podlijeme 150ml horké vody a promícháme. Pod pokličkou vaříme do změknutí masa cca 25-30minut, během vaření doplňujeme po malých dávkách vodu(v papiňáku 15minut, bez dolévání vody).
Až je maso měkké, přidáme hříbky i s nálevem, který nám hotovou šťávu zahustí. Dle potřeby dolijeme trochou horké vody(záleží, kolik chceme mít šťávy) a ještě vše 5minut povaříme.
Podáváme s rýží

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Vlasta33 10. 11. 2012, 14:50
(Y) (Y) (Y) (Y)mnam (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie