(recept
si oblíbilo 169 návštěvníků)
Ježci
Potřebné ingredience
mouka hladká: 180 g hera: 100 g cukr moučkový: 50 g žloutek: 1 cukr vanilkový: 1 citrónová kůra: 1 lžička ořechy vlašské: dle potřeby poleva čokoládová tmavá: 1 kokos strouhaný: 2 hrsti
Postup přípravy
Krok 1:
Všechny přísady na linecké těsto smícháme a důkladně na vále propracujeme.
Krok 2:
Těsto si rozdělíme na kuličky, poté z kuliček utvoříme placičky. Do každé zabalíme kousek vlašského oříšku a vytvarujeme z ní ježka.
Krok 3:
Kousky klademe na plech. Pečeme je ve vyhřáté troubě při 180 °C dozlatova.
Krok 4:
Vychladlé ježky potřeme čokoládovou polevou a obalíme v kokosu. Dotvoříme čokoládové oči a čumáček.
TIP:
Místo vlašského ořechu můžeš dát dovnitř ´´ježka´´ loupanou mandli nebo lískový oříšek.
Výborné jsou také kandované jahody.
Všechny přísady na linecké těsto smícháme a důkladně na vále propracujeme.
Krok 2:
Těsto si rozdělíme na kuličky, poté z kuliček utvoříme placičky. Do každé zabalíme kousek vlašského oříšku a vytvarujeme z ní ježka.
Krok 3:
Kousky klademe na plech. Pečeme je ve vyhřáté troubě při 180 °C dozlatova.
Krok 4:
Vychladlé ježky potřeme čokoládovou polevou a obalíme v kokosu. Dotvoříme čokoládové oči a čumáček.
TIP:
Místo vlašského ořechu můžeš dát dovnitř ´´ježka´´ loupanou mandli nebo lískový oříšek.
Výborné jsou také kandované jahody.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ninouš
(upraveno)
5. 12. 2014, 9:22
Já toto cukroví dělám již 3.roky a sklízím úspěch hlavně u dětí jak ve škole tak ve školce.Není ani nijak pracný-jde to od ruky a děti pak špejlí udělají očička a čumáček.
Paluna
(upraveno)
4. 12. 2014, 21:36
Mirisek21
(upraveno)
4. 12. 2014, 20:13
hankaa3
(upraveno)
30. 1. 2013, 13:01
Dělala jsem na Vánoce moc hezcí ježci, supr nápad Děkuji za recept
kuratka
(upraveno)
19. 12. 2012, 21:13
Taky jsme je letos zkusili Vypadají báječně a taky tak chutnají Děkujem za tip
zazak
(upraveno)
15. 12. 2012, 13:26
Právě jsem dokončila jsou super !!! Malá si to užila a jsou dobré Zase nějaká změna a moc dobře to vypadá
Mar.ketuska
(upraveno)
14. 12. 2012, 14:02
Dneska jsem delala s detma,deti nadsene obalovala jsem v namlete horalce nemela jsem kokos,ale jsou vybernou is horalkou
nopet
(upraveno)
13. 12. 2012, 20:22
Ted jsem je dodelala a syn je z nich nadseny! Jeden jsem ochutnala a je dobry . Dekuji za inspiraci a dobry recept Hezke vanoce
Dannyella
(upraveno)
12. 12. 2012, 12:48
Tyto ježečky jsem dělala už na jaře. Uvnitř mandle a děti byly nadšené.Byla to pro ně novinka. http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3982968
lussis
(upraveno)
12. 12. 2012, 11:12
Tak ježečky už mám hotové , dovnitř jsem dala mandli, přijde mi, že se to k lineckému víc hodí. Děti budou mít určitě radost .
P.A.V.L.A
(upraveno)
11. 12. 2012, 22:44
do školy na besídku to bude super.
Raguella
(upraveno)
11. 12. 2012, 22:13
Dobrý večer,dnes jsem také upekla,doprostřed jsem umístila spař.mandli,tak snad budou šmakovat. Děkuji za receptík a hezké vánoce.
Franzovka
(upraveno)
7. 12. 2012, 19:31
také děláme - doporučuji vyplnit místo vlašským ořechem celou loupanou spařenou madlí - lépe se tvarují do tvaru ježka a chutnají také báječně
Carcullca
(upraveno)
3. 12. 2012, 15:38
budeme péct na besídku děkuji za nápad
familycz
(upraveno)
29. 11. 2012, 14:21
Ježečky děláme také, již několik let
kypewitul
(upraveno)
23. 11. 2012, 20:29
kolik je tam té mouky a hery prosím?nebo to udělám klasické těsto na linecké podle sebe?díky za odpověď
Macek70
(upraveno)
22. 11. 2012, 21:46
můžu říct že jsou výborný ....dělám už 4. rokem podle receptu z MMB http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=32147
kolarica
(upraveno)
18. 11. 2012, 20:38
Románku,kolik je asi těch ježkův z jedné teto dávky.vypadají nádherně.
albie
(upraveno)
18. 11. 2012, 22:59
@kolarica
Renčo, musím se přiznat, že recept jsem uloupila na Facebooku a ještě jsem to nedělala, chystám se letos na vánoce, ale předpokládám, že alespoň tolik, kolik je jich na fotce - doufám....
xanavi
(upraveno)
18. 11. 2012, 20:34
a kolik té mouky?
albie
(upraveno)
18. 11. 2012, 23:01
@xanavi
zkoušela jsem mezi ty ingredience dát entry, aby se to oddělilo, ale MMB mi je neakceptuje
cozumel
(upraveno)
18. 11. 2012, 20:39
@xanavi
Musíte si k té mouce přiřadit to číslo za ní - takže 180 g
krišon
(upraveno)
18. 11. 2012, 20:38
@xanavi
autorka píše 180 g, v receptu nejdřív ingredience a pak množství