(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Mrkvovo-oříšková bábovka
Potřebné ingredience
5 vajec, 200 g třtinového cukru (ale může být i normální), 150 g najemno nastrouhané mrkve, 2 lžíce jablečné či pomerančové šťávy, 150 g opražených a nastrouhaných lískových oříšků, 60 g hladké mouky, 1 lžička kypřícího prášku, 1/2 lžičky mleté skořice.
Postup přípravy
Oříšky nasucho opražíme a poté umeleme. Žloutky smícháme s cukrem, postupně přidáme mrkev a ovocnou šťávu, poté sníh z bílků, mouku, prášek do pečiva, skořici a oříšky. Vlijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme při 160 stupních asi 45 minut. Poté zkusíme pomocí špejle zjistit, zda je upečeno. Po vychladnutí bábovku ocukrujeme.
Vím, že to vypadá podivně, ale je to skutečně velmi dobré. Dokonce můj švagr, který je velký rozmlsanec, tak si bábovku pochvaloval. Recept jsem kdysi našla v jednom časopise a po vyzkoušení se stal u nás velmi oblíbeným.
Vím, že to vypadá podivně, ale je to skutečně velmi dobré. Dokonce můj švagr, který je velký rozmlsanec, tak si bábovku pochvaloval. Recept jsem kdysi našla v jednom časopise a po vyzkoušení se stal u nás velmi oblíbeným.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé